Annonce:
Annonce:

Byrådsmedlem: Vi lader bare skolen betale

Efter festival: Byrådsmedlem forsøger at tørre regning af på skole for socialt udsatte børn

Annonce:
Følg Politik

Det kan være dyrt at få besøg af håndværkere. Og hvad gør man så, når man ikke kan betale regningen? Hvis man er et fremtrædende byrådsmedlem i Gribskov Kommune, ja så forsøger man blot at tørre regningen af på den skole, hvor man er leder.

Det er præcis det scenarie, der udspiller sig i den nordsjællandske kommune i kølvandet på den netop afholdte Gilleleje Festival, hvor blandt andre Shaka Loveless og Thomas Helmig optrådte.

Her havde firmaet Springstrup VVS nemlig både sponseret arrangementet og udført noget arbejde.

Og hvor entreprenøren havde forventet at få penge for sidstnævnte, havde en af festivalens arrangører, Morten Ulrik Jørgensen fra partiet Nytgribskov, der samtidig er formand for plan- og miljøudvalget i kommunen, en helt anden opfattelse.

Annonce:

Doner arbejdsindsatsen
Han mente klart, at håndværkeren skulle donere sit firmas arbejdsindsats for at støtte formålet, og da regningen så kom, måtte der tænkes kreativt.

Derfor foreslog byrådsmedlemmet, at festivalen kunne betale 10.000 kr., mens håndværkeren så skulle sende en regning på 15.000 kr. til Havregården, en lokal kostskole for børn og unge med psykiske problemer, hvor Morten Ulrik Jørgensen er forstander. Det fremgår af en båndet optagelse, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

’Så kan vi putte den ind under noget arbejde, du laver derude’, forsøger lokalpolitikeren sig på den båndede optagelse, hvilket dog bliver afvist af håndværkerfirmaets direktør, Bjarke Springstrup.

Havregården, som Morten Ulrik Jørgensen altså står i spidsen for, er en selvejende institution, men lever i høj grad af offentlige tilskud fra blandt andre Undervisningsministeriet, ligesom kommuner, der sender børn til skolen, betaler en stor del af gildet.

Annonce:

Borgmester forundret
Set i det lys er borgmester i Gribskov Kommune Kim Valentin (V) ikke begejstret for byrådsmedlemmets udtalelser.

– Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke har hørt optagelsen. Men som jeg har fået forelagt det, mener jeg bestemt ikke, det er den måde, man bør gøre det på. Som medlem af byrådet har man et udvidet ansvar over for borgerne, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: