Annonce:
Annonce:

Pape gav ulovlig millionstøtte til fodboldklub

Den nyudpegede konservative leder, Søren Pape Poulsen, var drivkraft bag millionstøtte til trængt klub

Søren Pape (til højre) - her på vej til Konservatives gruppemøde i sidste uge sammen med Brian Mikkelsen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Søren Pape (til højre) - her på vej til Konservatives gruppemøde i sidste uge sammen med Brian Mikkelsen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Politik

De Konservatives nye politiske leder, Søren Pape Poulsen, har været med til at yde millionstøtte til den økonomisk trængte professionelle fodboldklub Viborg FF. Det skriver Politiken tirsdag.

Ifølge en afgørelse fra Statsforvaltningen er den kommunale støtte ulovlig, og forvaltningen bad før sommerferien byrådet om at redegøre for, hvad det vil foretage sig for at bringe forholdene i orden.

I et brev til Statsforvaltningen, som Politiken har fået aktindsigt i, svarer et flertal i byrådet, at forvaltningens afgørelse 'tages til efterretning'.

Derudover er der ikke lagt op til at foretage sig yderligere fra kommunen eller borgmesteren. Statsforvaltningen har endnu ikke overvejet, hvad byrådets kortfattede svar giver anledning til.

Sådan scorer Pape en halv million  

Men flere eksperter vurderer, at kommunen risikerer en straf.

Annonce:

- Han (Søren Pape Poulsen, red.) kan ikke tale sig bort fra, at kommunalbestyrelsen har lavet noget ulovligt, og tilsynsmyndigheden kan vælge at tildele en tvangsbøde eller en bod som straf for - som det er i den her sag - at svine med skatteborgernes penge.

Det siger professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet til Politiken.

Sagen begyndte i 2010, da Viborg Kommune solgte navnerettighederne til det lokale stadion til fodboldklubben Viborg FF for 50.000 kroner årligt.

Socialdemokrat udfordrer Rohde om borgmesterpost  

Året efter besluttede et snævert flertal i byrådet på indstilling fra Søren Pape Poulsen at pålægge sit kommunale selskab, Energi Viborg, at købe stadionnavnet af Viborg FF for 3,25 millioner kroner fordelt over tre år. På det tidspunkt var klubben i akut likviditetsmangel.

Søren Pape Poulsen mødte selv op på en ekstraordinær generalforsamling i Energi Viborg og godkendte fodboldhandlen på vegne af byrådet. Det skete, på trods af at halvdelen af bestyrelsen i Energi Viborg var imod.

Søren Pape Poulsen mener, at der var tale om en god økonomisk beslutning.

Ja, det mener jeg da. Jeg er altså ikke sådan en type politiker, der render fra mine beslutninger og stikker halen mellem benene, siger Pape Poulsen til Politiken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: