Torsten Nielsen er ny Viborg-borgmester

Torsten Nielsen (K) bliver ny borgmester i Viborg, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Det står klart efter forhandlinger mellem partierne i byrådet onsdag aften

Torsten Nielsen (K) blev onsdag aften udpeget til ny borgmester i Viborg Kommune, efter at hans partifælle Søren Pape Poulsen i sidste uge blev De Konservatives landspolitiske leder.

Forhandlingerne om at finde en afløser for Søren Pape Poulsen har stået på i et par dage. Både Torsten Nielsen, Per Møller Jensen fra Socialdemokraterne og Venstres Jens Rohde har været kandidater.

Men undervejs trak Jens Rohde sit kandidatur og stillede sig bag ved Torsten Nielsen som borgmester med Venstres 12 mandater.

Dermed er der et markant flertal af byrådets 31 mandater, der står bag den nye førstemand i kommunen. Jens Rohde er blevet valgt til 1. viceborgmester, mens Per Møller Jensen er 2. viceborgmester.

Torsten Nielsen har siddet i Viborg Byråd siden 2009 for De Konservative. Ved kommunalvalget i 2013 blev han valgt ind med 320 personlige stemmer.

Han har været selvstændig ejendomsmægler ved siden af jobbet i byrådet.

Blå bog:

- Født 5. marts 1967 - 47 år.

- Bor i Sparkjær med sin hustru og to børn teenagedrenge.

- Blev valgt ind i Viborg Byråd i 2009 og blev genvalgt i 2013 med 320 personlige stemmer.

- Gik ind i lokalpolitik på grund af debat om skolelukninger.

- Selvstændig ejendomsmægler siden 1992. Har drevet butik i 20 år i Sparkjær, men flyttede forretningen til Stoholm i 2012.

- Blandt mærkesagerne har blandt andet været, at få ventetiden på byggetilladelser ned samt at få revet faldefærdige huse ned.

- Tidligere formand for skolebestyrelsen på Sparkjær Skole.

Kilde: De Konservative i Viborg

 

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen