Konservative vil stoppe svingdøren i Skatteministeriet

Brian Mikkelsen ærgrer sig over, at skatteministrene så ofte bliver udskiftet. Ny minister ventes tirsdag

Efter at De Radikales nye politiske leder, Morten Østergaard, søndag forflyttede sig fra Skatteministeriet til posten som økonomi- og indenrigsminister, er der nu udsigt til den ottende skatteminister siden 2010.

Og det er for mange, mener De Konservative. For det får tilliden til Skat til at falde, hvilket er med til at undergrave systemet, mener gruppeformand og skatteordfører Brian Mikkelsen.

- Det er et kolossalt problem. Skiftende ministre giver forskelligt fokus. Vi har brug for fokus på borgernes retssikkerhed og på at få ryddet op i Skat, der har fungeret som en stat i staten, siger Brian Mikkelsen.

Han påpeger, at det skaber usikkerhed, når virksomheder og borgere ikke ved, hvad de kan forvente af Skat.

- SF-ministrene gik efter at få flest mulige penge ud af folk. Da De Radikale kom til, lettede det tryk lidt. Gad vide, hvad vi nu får, lyder det fra Brian Mikkelsen, nu da en socialdemokrat kan regne med at få posten.

Den hurtige gennemstrøm af ministre på posten begyndte i de sidste år af VK-regeringens levetid. Efter lande stræk med Svend Erik Hovmand og Kristian Jensen sad Troels Lund Poulsen og Peter Christensen kun i kort tid i ministeriet.

Efter regeringsskiftet sad først SF'eren Thor Möger Pedersen, så Holger K. Nielsen, så Jonas Dahl, efter SF's exit fra regeringen kom Morten Østergaard til, og nu kommer så en endnu ikke navngivet socialdemokrat.

- Vi ved, at det er en vigtig post, men det er også som om, at prestigen er gået af den, fordi systemet har begået så mange fejl, som det har. Derfor er det vigtigt, at der bliver ryddet op, siger Brian Mikkelsen.

Skat har på det seneste været udskældt for at bruge bøllemetoder ved inddrivelsen af skat, samt for ikke at have godt nok styr på ejendomsvurderingerne.

Inden for kort tid kommer regeringen med et nyt forslag til en revurdering af ejendomsværdien.

0 kommentarer
Vis kommentarer