X Factor og Happy Meal: Tjek Skatte-Bennys tosserier

Landets nye skattefar har i tidens løb været på banen med en række specielle udmeldinger

Den nye skatteminister har en kulørt fortid på den politiske scene, hvor han har været meget glad for forbud. (Arkivfoto: Lars Nybøl/POLFOTO)
Den nye skatteminister har en kulørt fortid på den politiske scene, hvor han har været meget glad for forbud. (Arkivfoto: Lars Nybøl/POLFOTO)

Så fik Helle Thorning-Schmidt sig endnu en minister i den lange række, som har prydet hendes regeringstid.

Denne gang hedder han Benny Engelbrecht og får ansvaret for at kradse skatten ind.

Og selv om han givetvis er særdeles ukendt for de fleste danskere, er det en farverig partisoldat, som statsministeren har valgt til sit hold. Især da Socialdemokraterne sad i opposition, var han mand for nogle opsigtvækkende udmeldinger.

X-Factor sms

I 2010 var der stor opmærksomhed om DR's sms-afstemning i forbindelse med underholdningsprogrammet X Factor.

Det fik Benny Engelsbrecht til at kalde den daværende videnskabsminister i samråd. Og han forlangte, at kulturministeren sikre 'en revision af sms-afstemninger hos danske public service-stationer.

- Folk har da krav på at vide, om deres stemmer tæller. Og er der ikke tid nok til at modtage alle sms'er, må de ændre programmet. Det er da skandaløst, udtalte Benny Engelbrecht over for Berlingske.

Senere langede De Radikales Morten Østergaard ud efter Engelbrechts krav om X Factor-svar.

- Selvfølgelig er det en besnærende tanke, når det optager folk. Men det har altså meget lidt realpolitisk X-factor at beskæftige sig med den sag, sagde han til Berlingske.

McLegetøj

Den kommende skatteminister har også erklæret krig mod McDonalds’ Happy Meals til børn – og i det hele taget mod forældre, som lader forældre spise fastfood. Benny Engelbrecht ville have stoppet muligheden for at sælge fed mad til børn ved at putte legetøj med i posen, som bl.a. McDonalds’ gør i deres Happy Meals.

- Jeg mener, at kombinationen af legetøj og usund mad er noget, fanden har skabt. Så det er en ganske fornuftig idé at gøre Happy Meals sundere, sagde Benny Engelbrecht til Berlingske for nogle år siden.

Forbuds-Benny

I det hele taget er Benny blevet bannerfører for en lang række forbud, som regeringen slog på tromme for, da den skubbede Lars Løkke og kompagni ud af ministerkontorene i 2011.

BT bragte i april 2011 en lang liste med 25 forbud, som skulle træde i kraft, hvis det stod til Benny Engelbrecht og Helle Thorning. Bl.a. ville Benny Engelbrecht gerne diktere, at slik blev fjernet fra børnehøjde i supermarkederne. Det skrev han bl.a. på sin blog hos Berlingske.

Benny Engelbrecht tiltrak sig også opmærksomhed, da ville tvinge vuggestuer, børnehaver og plejehjem til at købe og servere økologisk mad.

Hvad synes du, Benny skal tage fat på som det allerførste på kontoret i Skatteministeriet? Skriv dit forslag i kommentarfeltet nedenunder!

0 kommentarer
Vis kommentarer