Løkke giver Skatte-Benny tæsk: Svagt!

Borgerlige angriber den kommende Skattefar

Helle Thorning-Schmidt (S), den afgående forhenværende skatteminister Morten Østergaard (R) og hans afløser Benny Engelbrecht (S) foran Amalienborg tidligere på dagen.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er tirsdag ude i et opsigtvækkende hårdt angreb på den nyudnævnte skatteminister Benny Engelbrecht.

- Det er svagt, siger han til TV2 News om udnævnelsen, og uddyber:

- Vi må håbe, at han hanker op. Indtil videre har han ikke markeret sig her på Christiansborg som én, der er nævneværdigt interesseret i skattepolitik endsige retssikkerhed. Men jeg håber, jeg bliver overrasket.

Kritikken fra Lars Løkke kommer, fordi Benny Engelbrecht er den femte skatte minister på under tre år.

Det er et stort problem, mener han, fordi skatteområdet kræver en minister med erfaring og kendskab til stoffet.

Samme bekymring omkring svingdøren i Skatteministeriet blev fremsat allerede i weekenden af professor Tim Knudsen her i Ekstra Bladet.

Se også: X Factor og Happy Meal: Tjek Skatte-Bennys tosserier

Se også: LIVE-TV: Følg Helle Thornings regeringsrokade

Se også: Helles skattecirkus: Fem ministre på tre år

- Det er meget usædvanligt at en partileder går ud på den måde, påpeger Hans Engell under TV2 News direkte udsendelse.

Normalt giver man nemlig ministre nogle dage og ugers borgfred inden kritik og harske toner kommer på banen, påpeger han.

Også Liberal Alliances Ole Birk Olesen langer ud efter Benny Engelbrecht, fordi han sjældent har vist sig i skatteudvalget, hvor LA-politikerne er næstformand.

- Jeg kan se i pressen, at han bliver solgt som én med erfaring fra skatteområdet, men det tillader jeg mig at stille spørgsmålstegn ved, siger han til Ekstra Bladet.

Ole Birk Olesen er nemlig ikke stødt på Benny Engelbrecht møderne i udvalget.

- Det er egentlig forståeligt nok, fordi han har haft sit eget ordførerskab. Hvis ikke regeringen havde forsøgt at oversælge deres nye minister var jeg ikke faret i kridthuset, påpeger han.

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, slår hurtigt igen mod det hårde udfald fra Lars Løkke.

- Jeg synes oppositionens leder skulle udvise mere format, tage ordentlig imod, når der kommer en ny minister. Det kunne være, der var nogle ting Venstre gerne ville samarbejde med ham om. I stedet har han en nedladende kommentar allerede inden han har sat sig i ministerstolen, siger Jesper Petersen til TV2 News.

0 kommentarer
Vis kommentarer