Isdronningen på sidste dag: Undskyld

Margrethe Vestager viste helt nye sider af sig selv på dagen, hvor hun trådte ud af regeringen. Det blev også til tårer fra den benhårde politiker.

Margrethe Vestager forærede Morten Østergaard et lyssværd, da hun overdragede ham Økonomi- og Indenrigsministeriet tirsdag.

Det var opsigtsvækkende, da Margrethe Vestager her til eftermiddag overlod kontoret i Indenrigs- og økonomiministeriet til partifællen Morten Østergaard.

Den benhårde kvinde, der i dansk politik er blevet kendt for, at være iskold og uden følelser, selv hvis hendes politik og reformer rammer tusindvis af danskeres hverdag og sender dem på direkte kurs mod økonomisk ruin.

Og når hun er blevet konfronteret med konsekvenserne, har svaret som oftest været ’Sådan er det jo’.

'Tak' og 'undskyld'
Men i dag hørte vi et helt nyt ord fra den afgåede leder af Radikale Venstre. Hun sagde undskyld. Undskyldningen var dog ikke til de nødstedte danskere, men til hendes tidligere medarbejdere i ministeriet.

- Jeg er kommet for at sige tak. Og undskyld, sagde Margrethe Vestager.

- Undskyld, når jeg var for sent på den og bad om noget, som ikke lige var der. Jeg har glædet mig til at gå på arbejde hver dag i tre år. Det er ikke de politiske kollegers fortjeneste. Det er jeres fortjeneste, sagde hun.

Våde øjne

Og kort efter viste Margrethe Vestager igen nye sider af sig selv. Da den nyslåede økonomi- og indenrigsminister talte om den bakke med sand, han havde fået til sin fødselsdag af Vestager, måtte isdronningen tøre en tåre fra hver øjenkrog.

Gaverne blev i øvrigt også et pudsigt element ved overdragelsen. Margrethe Vestager havde købt et lyssværd til Morten Østergaard, fordi det var et symbol på, at han var gået fra lærling til mester.

Må kraften være med dig

- May the force be with you, sagde den afgående minister til den nyetiltrådte.

Og Morten Østergaard havde også købt et lyssværd til Margrethe Vestager. Begge er i øvrigt røde.

- Nu risikerer vi for første gang, at komme til at sidde på hver sin side af bordet. Det er faktisk ikke koordineret, men jeg har også et lyssværd til dig, sagde Morten Østergaard, inden han også leverede et citat fra scenen i Star Wars, Luke Skywalker står over for sin far, Darth Vader.

Se scenen, som Morten Østergaard refererer til her. Kilde Youtube:

- I am your father… sagde han om krydsningen af klingerne.

Derudover gav Morten Østergaard et bonzai-træ til Margrethe Vestager, fordi han altid har sans for detaljen, og Vestager gav omvendt en hjemmestrikket elefant til sin afløser.

0 kommentarer
Vis kommentarer