Første dag på ministerkontoret: Benny Hvem...?

Både helt almindelige danskere og det autoritære Danmark har svært ved at identificere vores nye skatteminister. Det blev afsløret på Amalienborg Slotsplads.

Benny? Benny hvem? Se indslaget her

Den nykårede skatteminister har netop vendt ryggen til forsamlingen og er gået ind bag porten til Amalienborg med statsminister Helle Thorning og den ligeledes nyslåede minister for Økonomi- og indenrigsministeriet Morten Østergaard.

Klokken er lidt over 12, og Helle Thorning har præsenteret sine to nye ministre for de fremmødte. Primært intetanende turister, en håndfuld ihærdige drenge og piger fra Radikal Ungdom og så nogle interesserede danskere.

Ekstra Bladets rundspørge blandt den sidstnævnte gruppe afslører, at navnet på landets nye skatteminister bestemt ikke klinger lige bekendt. Mens der er styr på Morten Østergaard og Helle Thorning, så kniber det noget mere med sønderjyden Benny Engelbrecht.

Der var tæt på at udbryde stjernekrig mellem de to partifæller ved overdragelsen. Men det mest opsigtsvækkende blev alligevel, at Vestager sagde undskyld og kneb et par tårer. Foto: Jakob Jørgensen Dansk politik - 2. sep. 2014 - kl. 14:18 Isdronningen på sidste dag: Undskyld

Nogle husker hans efternavn og andre slet ikke noget. De fleste har dog styr på, at ministeren er socialdemokrat.

Da de tre regeringsfolk er forsvundet ind bag den mørkegrønne port, beslutter Ekstra Bladet sig derfor, at det må være på sin plads at teste det autoritære Danmarks kendskab til pengeindkræver nummer absolut et.

- Undskyld, men kan du hjælpe med at fortælle, hvem der er skatteministeren, som netop stod ved siden af dig? spørger vi manden med pelshuen i det røde skilderhus.

Ekstra Bladets udsendte er desværre noget fummelfingret, så det blev til et snapshop i stedet for en video med soldaten og betjenten... Den tavse soldat ses midt i billedet. Foto: Sverre Quist

Benny Engelbrecht taler med pressen inde han mødte statsministeren (Foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik - 2. sep. 2014 - kl. 11:31 Løkke giver Skatte-Benny tæsk: Svagt!

Helle Thorning-Schmidt flankeret af Morten Østergaard og Benny Engelbrecht på Amalienborg Slotsplads tirsdag. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik - 2. sep. 2014 - kl. 12:42 Thorning slår igen: Lars Løkke er sur

Der lyder en mærkelig kaldelyd et sted fra, og soldaten kigger skævt til Ekstra Bladet, inden en betjent afbryder os.

- Du skal gå væk derfra. Hvis du har nogen spørgsmål, må du stille dem til mig. Så skal jeg nok svarer dig, lyder den kontante ordre, der dog bliver leveret med et imødekommende smil.

- Tak, det lyder godt. Jeg vil nemlig gerne høre, om du kan fortælle, hvem vores nye skatteminister er?

Se også: X Factor og Happy Meal: Tjek Skatte-Bennys tosserier

- Nej, det aner jeg ikke, svarer hun, mens hun også sikrer sig, at turisterne ikke kommer for tæt på.

- Men hvad så med partiet. Ved du, hvilket parti han hører til?

- Nej, det gør jeg ikke.

I videoen øverst kan du se, hvor meget bedre kendskabet til den nye minister er hos de fremmødte danskere på Amalienborg Slotsplads.

0 kommentarer
Vis kommentarer