Ferie-Lenes mange reklamebommerter

Espersens anbefaling af luksus-ferieboliger er slet ikke første gang, at vi ser den konservative spids i uheldige episoder. Øl og kjoler har tidligere bragt hende i store problemer

Konsekvenserne var muligvis ikke tænkt helt til ende, da Lene Espersen blande sport, druk og politik på én gang i Bryggeriforeningens blad. (Foto: Ekstra Bladet)
Konsekvenserne var muligvis ikke tænkt helt til ende, da Lene Espersen blande sport, druk og politik på én gang i Bryggeriforeningens blad. (Foto: Ekstra Bladet)

Det er langt fra første gang, at Lene Espersen kommer gevaldigt galt af sted med sine reklame-optræden.

Spritdampene var dårligt nok lettet i partiet, da hun optrådte i en reklame for øl. Alkohol var ellers noget af et tabubelagt emne hos de Konservative, der først havde mistet Hans Engell som leder og efterfølgende Per Stig Møller på grund af uheldige sammenblandinger af alkohol og bilkørsel.

Se også: Ferie-Lene reklamerer for ferieluksus

Se også: Lene Espersen: Jeg har ikke fået penge for ferie-reklame

Ikke desto mindre optrådte Lene Espersen i 1997 i Bryggeriforeningens blad Etik, hvor hun iført sportstøj sad på en ølkasse med et stort glas øl i hånden. Billedet og den positive omtale af øllet vakte forbrugerombudsmandens vrede.

Lenes gratis glæder

Alligevel kunne Lene Espersen ikke modstå fristelserne for de gratis glæder, da hun nogle år senere var blevet justitsminister i Anders Fogh Rasmussens VK-regering.

Da hun dukkede op til nytårstaffel hos dronningen i 2003, var Lene Espersens flotte og noget nedringede kjole stillet til ministerens rådighed af de daværende jetset-designere Munthe plus Simonsen. Havde Lene Espersen selv haft dankortet fremme, skulle hun have betalt 1999 kr. for kjolen og 2499 kr. for den tilhørende jakke.

Sørgede også for familien

- Jeg synes da bare, at det var spændende at få en mulighed for at blive klædt på af nogen, der er dygtige, forklarede hun dengang Ekstra Bladet.

Dagen efter kunne Ekstra Bladet fortælle, at ministerens låneiver ikke stoppede ved Lene Espersen selv. Ministerbilen blev i to omgange udstyret med autostol til sønnen Marcus. Sponsor var Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Først fik minister-Lene installeret en stol til en værdi af 1200-1400 kr. i ministerbilen. Og da Marcus blev for stor til den, fik Lene Espersen byttet den ud med en ny og større til en værdi af 4000-5000 kr., kunne Ekstra Bladet berette i januar 2003.

Lene Espersens ønske om en ny autostol bragte i øvrigt hovedbrud hos Rådet for Større Færdselssikkerhed, der nemlig slet ikke rådede over sådan en dyr stol, som justitsministeren efterlyste.

1 af 3 Lene Espersen havde ikke haft pengepungen fremme, da hun dukkede op til nytårstaffel i dette designer-outfit. (Foto: Thomas Wilmann/POLFOTO)
2 af 3 Her holder Lene Espersen sønnen Marcus, mens han endnu ikke var blevet for stor til den første gratis autostol til ministerbilen. (Foto: Johnny Frederiksen/POLFOTO).
3 af 3 Konsekvenserne var muligvis ikke tænkt helt til ende, da Lene Espersen blande sport, druk og politik på én gang i Bryggeriforeningens blad. (Foto: Ekstra Bladet)
0 kommentarer
Vis kommentarer