De Radikales topfolk er uenige om barsel til mænd

Trods modstand fra magtduoen Morten Østergaard og Margrethe Vestager skal landsmødet drøfte barselsforslag

Følg Politik

Den nye politiske leder for De Radikale, Morten Østergaard, risikerer at løbe ind i sit første nederlag, når partiet på sit landsmøde senere denne måned skal drøfte et forslag om øremærket barsel til mænd.

Det skriver Politiken.

Regeringen droppede sidste år et løfte om at give mænd ret til 12 ugers barsel med opbakning fra De Radikales daværende leder, Margrethe Vestager, og Morten Østergaard. Et alternativt forslag om at give mænd på barsel et særligt skattefradrag blev også sløjfet.

Men partiets landsformand, Klaus Frandsen, folketingsgruppens formand, Camilla Hersom, samt andre medlemmer har ikke opgivet håbet om at vende holdningen og vil på landsmødet forsøge at få opbakning til et forslag om, at partiet skal arbejde for en barselsordning for mænd.

- Vi fik hverken den øremærkede barsel eller bonussen (skattefradraget, red). Derfor vil vi fastholde, at vi synes, at der skal være ligestilling på barselsområdet mellem mænd og kvinder, så mændene også får adgang til barsel på lige vilkår med kvinderne, siger Karen Melchior, medlem af De Radikale i Københavns Storkreds, der står bag forslaget.

På et møde i forrige uge i partiets såkaldte resolutionsudvalg var et flertal på fire ud af de syv medlemmer imod forslaget. Heriblandt Vestager og Østergaard.

Men da spørgsmålet få dage efter blev behandlet på et møde i partiets hovedbestyrelse forholdt det sig omvendt. Her støttede et flertal Klaus Frandsen og Camilla Hersoms holdning og gik således imod magtduoen Vestager og Østergaard.

- Jeg var meget spændt og derfor meget glad for, at der i hovedbestyrelsen var et klart flertal for, at forslaget skal indstilles til vedtagelse på landsmødet. Det er et meget vigtigt værdipolitisk initiativ, og det synes jeg, at både De Radikale og den nuværende regering trænger til at vise, siger det tidligere folketingsmedlem Pernille Boye Koch, der også står bag forslaget.

Det er ikke lykkedes Politiken at få en kommentar til uenigheden fra Morten Østergaard eller Margrethe Vestager

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind