Sådan har du ikke set hende før: Anspændt isdronning til forhør hos chefen

Jobsøgende herhjemme har forbandet Vestagers arrogance. Nu sidder hun selv i saksen

Vestager til samtale med sin nye chef. I modsætning til almindelige jobsøgende er hun dog sikker på at få et job, hvilket er dog stadig usikkert. (Foto: Dana Manescu/EU-kommissionens kommunikationsafdeling)
Vestager til samtale med sin nye chef. I modsætning til almindelige jobsøgende er hun dog sikker på at få et job, hvilket er dog stadig usikkert. (Foto: Dana Manescu/EU-kommissionens kommunikationsafdeling)
Følg Politik

Margrethe Vestager er rejst til Bruxelles for at forfølge sin drøm om en indflydelsesrig post i Kommissionen.

Den ambitionen skal nu stå sin prøve.

I hvert fald var den nu tidligere radikale leder i går til samtale hos sin nye chef, kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

Det møde blev fanget på film af en af kommissionens kommunikationsmedarbejdere, og viser en Margrethe Vestager, der tilsyenladende gør alt for at gøre et godt indtryk.

Hænderne er - som ledige får fortalt på diverse jobtræningskurser - placeret retmæssigt på bordet. Blikket er lagt i seriøse folder og låst i øjnene på manden med magten.

'Samarbejdet med Juncker tegner godt', tweetede Margrethe Vestager efterfølgende.

Usikkerhed
Inden sit 'auf wiedersehen' til det danske gjorde Margrethe Vestager sig upopulær blandt mange arbejdsløse, da hun om de udfaldstruede dagpengemodtagere udtalte de nu berømte ord, 'sådan er det jo'.

De utilfredse kan nu finde en smule trøst i den usikre situation, som Vestager befinder sig i i disse dage.

For selv om hun føler sig overbevist om, at hun får en tung, økonomisk kommissærpost, så er kabalen endnu ikke gået op. Og intet er som bekendt sikkert, når jakkesættene i Bruxelles fordeler magten blandt sig.

En lækket liste cirkulerer således i øjeblikket på nettet af den nye kommission. Her er Vestager 'blot' tildelt posten som miljøkommissær. Flere iagttagere vurderer dog, at listen virker utroværdig.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind