Engell: Venstre dunker regeringen i hovedet

Der er lagt op til en politisk krig på sundhedsområdet mellem regeringen og Venstre

Venstre vil overbyde regeringen og vise, at partiet kan levere nulvækst og samtidig prioritere bestemte områder, lyder analysen fra Hans Engell. (Foto: Mikkel Tariq Khan).
Venstre vil overbyde regeringen og vise, at partiet kan levere nulvækst og samtidig prioritere bestemte områder, lyder analysen fra Hans Engell. (Foto: Mikkel Tariq Khan).

Sundhedspolitikken bliver en politisk slagmark frem mod næste valg, og krigen på sundhedsområdet er godt i gang.

Sådan lyder vurderingen fra Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell, efter at det i dag er kommet frem, at Venstre vil bruge en milliard ekstra på sundhedsområdet - det dobbelte af regerings sundhedssatsning.

Udspillet bliver præsenteret i dag som en del af Venstres samlede finanslovsudspil.

- Når Venstre har valgt at lægge en milliard oven i, er det, fordi de vil overbyde regeringen og vise, at de godt kan levere nulvækst og samtidig prioritere bestemte områder, siger Hans Engell.

 Se også: K savner ambitioner i Venstres sundhedsudspil

Venstre slår igen
At regeringen lagde fem milliarder ind i finansloven til sundhed de kommende år var ifølge kommentatoren for at slå Venstre oven i hovedet og vise, at man med en stram økonomisk politik kan skaffe penge til et væsentligt løft af sundheden.

- Og Venstre svarer så igen ved at dunke regeringen oven i hovedet og sige, at man godt kan føre nulvækst og så alligevel finde en milliard næste år. Det er sådan, man skal se det, forklarer Hans Engell.

Han ser samtidig Venstres udspil som en klar invitation til Dansk Folkeparti.

- Dansk Folkeparti har jo den samme prioriterring. Partiet siger nej til nulvækst, men ja til flere penge til sundhed. Dermed imødekommer Venstre også noget af det, som Dansk Folkeparti har lagt frem, siger han.

Se også: 3F er klar til at køre parløb med DF

Venstre vil ifølge Politiken afsætte en milliard ekstra til sundhedsområdet i 2015, hvoraf 380 millioner kr. skal gå til en kræftpakke og 620 mio. kr. til styrkede patientrettigheder.

0 kommentarer
Vis kommentarer