Minister om tilliden til Skat: Det kræver hårdt arbejde

Skatteminister Benny Engelbrecht kalder det et langt, sejt træk at få genoprettet tilliden til Skat

Engelbrecht. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Engelbrecht. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

- Jeg skal formentlig bruge langt størstedelen af min ministertid på at genoprette tilliden til Skat.

Det siger den netop tiltrådte skatteminister, Benny Engelbrecht (S), efter at en undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at tilliden til skattemyndighederne er dalet fra 2011-2013.

- Jeg er ikke chokeret over, at tilliden nok ville være dalet med de sager, der har været. Tilliden til Skat er stadigvæk høj, og det er godt; men det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, at tilliden falder, siger Benny Engelbrecht.

I undersøgelsen er 1890 borgere blevet spurgt, om de har tillid til, at Skat beregner deres skat korrekt, og om Skat er fair og retfærdig. Personerne har svaret på et indeks fra 1 til 5, hvor 1 er udtryk for meget lav tillid, og 5 er udtryk for meget høj tillid.

Mens tilliden blandt de adspurgte til, at den enkeltes skat beregnes korrekt, er 3,51, så er tilliden til, at Skat er fair og retfærdig, 4,27 på indekset. Det betyder et fald i indekset på cirka 0,25 point siden lignende undersøgelser i 2011 og 2012. Også for virksomheder er tilliden nedadgående.

Benny Engelbrecht (S) har siden sin tiltrædelse gjort det meget klart, at hans første-, anden- og tredjeprioritet er at få styr på de mange ejendomsvurderinger, der har været fyldt med fejl.

- Hele den underliggende musik til det er, at vi gerne ser, at tilliden til systemet kommer tilbage. Vi skal finde balancen imellem tillid og kontrol i forhold til borgerne og deres situation, siger Benny Engelbrecht.

- Spørgsmål som åbenhed og retssikkerhed er afgørende for, at vi kan komme tilbage på sporet, fortsætter han.

- Jeg skal ikke være minister for at område, hvor der vil være en nulfejlskultur, for vi har med mennesker at gøre. Men det er vigtigt, at vi får håndteret fejlene på en måde, så borgerne får en god og hurtig sagsbehandling, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer