Venstre vs. regeringen: Sådan er deres sundhedsudspil

Venstre vil afsætte en ekstra milliard i 2015 til sundhed – det dobbelte af, hvad regeringen vil

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). (Foto: Polfoto).
Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). (Foto: Polfoto).

Mandag fremlagde Venstre partiets udspil til de kommende finanslovsforhandlinger for 2015, og her fremgik det, at sundhedsområdet – lige som for regeringen – er et område, som partiet vil satse på.

Men på trods af enigheden om et økonomisk fokus på sundhedsvæsnet er der forskelle i udspillene fra Venstre og regeringen.

Partiet med Lars Løkke Rasmussen i front vil afsætte en ekstra milliard kroner på sundhedsområdet i 2015 – det er det dobbelte af, hvad regeringen vil bruge.

Se også: Løkke flirter igen, igen med solen

V: Kræftpakke og patientrettigheder
Ud af den milliard, Venstre vil afsætte, vil partiet investere 380 millioner på en såkaldt kræftpakke 4, så man forbedrer mulighederne for at opspore kræft tidligere.

De resterende 620 millioner kroner vil partiet anvende på at forbedre patientrettigheder, så patienter kan få hurtigere udredning og behandling.

Se også: Venstre vil sætte ind mod bandekriminalitet

Her vil regeringen investere
I slutningen af august fremlagde regeringen dens sundhedsudspil med tiltag for fem milliarder kroner på sundhedsområdet fra 2015 til 2018. Derudover vil den styrke psykiatrien med i alt 2,2 milliarder frem til 2018.

Regeringen vil øremærke 1,1 milliarder til at sikre kræftpatienter en hurtigere diagnose og samtidig bruge 1,5 milliarder på en øget indsats over for især diabetikere og KOL-patienter.

1 mia. kr. vil regeringen bruge på at styrke den praktiserende læge, 300 millioner til bedre inddragelse af patienter og pårørende og 1,1 mia. til at forbedre kvaliteten i sundhedsvæsnet. I 2015 vil regeringen bruge en halv milliard på forbedring af sundheden.

0 kommentarer
Vis kommentarer