Johanne truet: Må du dø af kræft

Den politiske profil frygter at den slags trusler holder danskere fra at deltage i den offentlige debat

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen mener, at det kan være et demokratisk problem med tilsvininger på nettet. (Arkivfoto: POLFOTO)
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen mener, at det kan være et demokratisk problem med tilsvininger på nettet. (Arkivfoto: POLFOTO)

Johanne Schmidt-Nielsen fik fredag en voldsom trussel imod sig på Facebook.

’må du dø af bryst kræft og fisse kræft din perker ekser fisse SO og din familie dø af kræft ønsker nogen som dig for asyl i lorte perker land FISSE’, stod der i et indlæg på hendes profil på det sociale medie.

Det skriver den politiske profil for Enhedslisten på sin Facebook-væg i dag. Årsagen er ikke den direkte trussel mod sig selv, men mod deltagelsen i den offentlige debat.

- Jeg tror, det risikerer at holde mange fra at deltage i den offentlige debat, fordi de så skal finde sig i så meget lort, siger hun til Ekstra Bladet.

Slettede indlæg
Johanne Schmidt-Nielsen fik oprindeligt indlægget fredag og slettede det uden at gøre mere ved det. Men i dag lagde hun altså ordlyden op igen, fordi hun frygter at den hårde tone risikerer at holde mange fra at deltage i den offentlige debat. Ikke fordi hun selv er bekymret over truslerne.

- Det er nærmest hverdag for mig, og det tror jeg også, det er for mange andre, der blander sig i den offentlige debat. Det får ikke mit til at holde mig fra at deltage i debatten, men jeg kan se på kommentarerne på min Facebook, at det er sådan noget, der er grunden til, at andre ikke har lyst til at ytre sig. Det kan ikke være rigtigt at man skal have elefanthud for at deltage i den offentlige debat, siger hun.

- Det er bekymrende, hvis de mange ubehageligheder og trusler holder mennesker fra at deltage i den offentlige debat. Jeg tror ikke, at vi bare skal acceptere det, fordi det så bliver hverdag – for jeg har ikke lyst til, at sådan noget skal blive hverdag, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ekstra Bladet.

Afsenderen af truslen skal dog ikke regne med at blive politianmeldt.

- Jeg har den hovedregel, at jeg politianmelder direkte trusler om voldtægter, drab og vold. Det er efter råd fra politiet. Det er sådan set ulovligt at true andre med at slå dem ihjel. Men det er der ikke tale om her, så den tænker jeg ikke, at jeg vil anmelde.

0 kommentarer
Vis kommentarer