Politikere må ryge, hvor andre ikke må

På Region Sjællands matrikler må de ansatte ikke ryge, mens regionsrådspolitikerne selv må bestemme

For loven er vi alle lige - på nær regionsrådspolitikere. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
For loven er vi alle lige - på nær regionsrådspolitikere. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)

Her i landet er reglerne ens for alle. Med mindre naturligvis du tilhører kongehuset. Eller er regionsrådspolitiker.

For mens der er rygning forbudt for samtlige medarbejdere på Region Sjællands matrikler, så gælder forbuddet altså ikke lokalpolitikerne.

Se også: To ud af tre kvitter smøgerne uden hjælp

Radio24syv skriver således, at regionens politikere har vedtaget en særregel, der i praksis betyder, at det er op til dem selv, om de vil ryge på de ellers røgfri områder eller ej. De opfordres til at følge reglerne, men det er altså uden konsekvenser, hvis de undlader det.

Det er eksempelvis tilfældet ved Regionshuset i Sorø, hvor de ansatte i første omgang vil modtage advarsler og i sidste ende en fyreseddel, hvis de tænder en cigaret.

Se også: Rygestop-gak gak: Kun 3 ud af 1000 får hjælp

33 ud af 41 politikere stemte for særreglen - herunder Socialdemokraterne Ole Marqweis og Carsten Adelskov. Sidstnævnte indrømmer over for radiostationen, at han 'ryger, hvor de ansatte ikke må'.

Omvendt stemte tidligere regionsrådsmedlem for Venstre, Timo Jensen, imod. Men han tilhørte altså sammen med blandt andre Socialdemokraternes Freddy Blak et mindretal ved afstemningen i 2013.

- Hvis man er politiker kan man godt lige gå udenfor, drøfte nogle sager og ryge. Men de embedsmænd, der går med ud, må ikke ryge, siger Timo Jensen, mens Blak kalder det 'dobbeltmoral af værste skuffe'.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere