Kommunes mistanke: Ansat stjal fra handikappede pensionister

Sagen blev opdaget, da vikar tilfældigt faldt over rykkere og ubetalte regninger. Den mistænkte er et nært familiemedlem til en af landets absolutte toppolitikere

En medarbejder her i Hedensted Kommune er mistænkt for at have lænset to handikappede borgeres bankkonto. (Foto: Ekstra Bladet)
En medarbejder her i Hedensted Kommune er mistænkt for at have lænset to handikappede borgeres bankkonto. (Foto: Ekstra Bladet)

Kender du til sagen? Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

En medarbejder i Hedensted Kommune er mistænkt for at have lænset to handikappede folkepensionisters bankkonto, som den ansatte havde fuldmagt til i forbindelse med sit arbejde.

Det bekræfter kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller over for Ekstra Bladet.

- Ja det er rigtigt. Men det er en personsag. Det udtaler vi os ikke om til pressen, siger han.

Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Hans Kristian Skibby, sidder også i byrådets ’økonomiudvalg’, som er øverste ansættelsesmyndighed i Hedensted Kommune.

Han undrer sig over, at udvalget ikke har fået en fortrolig orientering, selvom der altså er mistanke om alvorlig kriminalitet for et meget stort beløb. Den mistænkte er et nært familiemedlem til en af landets absolutte toppolitkere.

– Selvfølgelig skal vi da orienteres om en så alvorlig personalesag. Så nu vil jeg bede om at få taget sagen op, siger Hans Kristian Skibby.

Havde fuldmagt

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev sagen opdaget af en kommunal vikar i begyndelsen af august. Den mistænkte har i flere år haft fuldmagt til det udviklingshæmmede ældre ægtepars bankkonto og hævekort.

Det handikappede par har i mange år boet i eget hus – og haft et budget, som tidligere både blev overholdt og tillod en større opsparing til bl.a. vedligeholdelse af huset.

Men sommerferie-vikaren fandt ved et tilfælde flere rykkere og ubetalte regninger – og en undersøgelse afdækkede, at parrets bankkonto var blevet lænset for et meget stort beløb, som efterfølgende hverken kunne forklares med bilag, kvitteringer eller de regnskaber, som burde have været lavet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev den mistænkte sendt hjem fra arbejde i begyndelsen af august. Men først efter cirka en måned blev vedkommende formelt bortvist, hvilket bl.a. betyder, at lønnen stopper.

Læs hele historien i EKSTRA:

En penibel sag er opstået i Hedensted Kommune, hvor en mangeårig partifælle med V-borgmester Kirsten Terkilsen (indsat) er mistænkt for at have lænset et handikappet folkepensionist-pars bankkonto. Foto: Ekstra Bladet/Per Folkver Plus V-kommune tøver med politianmeldelse: Holder hånden over toppolitikers familiemedlem

0 kommentarer
Vis kommentarer