Taler til det konservative fodfolk: Her er Papes bekendelser

Den tidligere borgerlige regering har gjort sig skyldig i at sætte systemet før mennesket, erkender Søren Pape i sin tale på det konservative landsråd

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, tager nu et opgør med dele af den politik, der er blevet ført, da partiet sidst sad i regering.

Det sker under formandens tale på det konservative landsråd, som afholdes i dag og i morgen i København.

I talen tordner Søren Pape mod, at systemet herhjemme ofte kommer før mennesket. I samme åndedrag erkender K-formanden, at den tidligere borgerlige regering selv bærer en del af skylden for tingenes tilstand.

- Vi lever i et gennemreguleret land, og det er godt at være borger her. Men vi er kommet på en glidebane. Og lad os nu være ærlige. Vi har selv siddet i regering og været medansvarlige for regler, som har sat systemet før mennesker, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Dansk politik Pape: Jeg skal i Folketinget - ellers stopper jeg

Flere eksempler
Han giver flere eksempler på VK-regler, som han fortryder:

- I 2009 besluttede VK-regeringen, at virksomheder ikke længere kan få refunderet deres advokatudgifter, selv om de uretmæssigt er blevet anklaget af SKAT, og er endt med at vinde sagen ved en domstol. Set i dag, var det en forkert beslutning.

- Det er staten, der har lavet en fejl. Det er staten, som uretmæssigt har slæbt dem i retten. Og det er staten, som har tabt sagen med et brag. Derfor er det naturligvis også staten, der skal betale advokatregningen.

- Det må aldrig være sådan, at det skal koste virksomheder eller borgere penge at bevise deres uskyld, siger Søren Pape Poulsen.

- Vi var heller ikke gode nok under VK til at få sat en dæmper for den stigende kontrol af danskerne uden om domstolene. Alt for mange love giver myndighederne adgang til vores private grund uden en dommerkendelse. Og den bruges flittigt. Mere end 100.000 gange om året træder myndighederne inden for havelågen uden dommerkendelse, forklarer den konservative formand.

Søren Pape Poulsen bruger på den baggrund sin tale til at lancere kampagnen 'Mennesker først'.

Søren Pape med blomsterne. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Papes krav til Løkke: Myndighederne ud af haverne

0 kommentarer
Vis kommentarer