Brian scorer kassen på eget forslag

Der er en markant gevinst at hente for skatteordføreren, hvis hans eget grundskylds-forslag gennemføres

Se interviewet her

Hvad der er sparet, er tjent.

Med dette ordsprog i baghovedet kan flere medlemmer af den konservative folketingsgruppe godte sig over lidt af en fortjeneste, hvis et af partiets centrale krav bliver gennemført.

De konservative vil fastfryse grundskylden på det nuværende niveau – et krav, der i går blev fremført af partiets topfolk ved flere lejligheder under det konservative landsråd.

Se også: Borgerlige vil fastfryse grundskylden

Og det kan man godt forstå, for skattelettelsen vil sikre flere af partiets folketingsmedlemmer en gedigen besparelse.

Mange af de konservative folketingsmedlemmer har nemlig bosat sig i rigmandskommuner, hvor grundene er vurderet højt, og beskatningen dermed er stor, selv på mindre parceller.

Den klare konservative spare-topscorer er endda selvsamme mand, som har været ude med kravet: Skatteordfører og tidligere økonomi- og erhvervsminister, Brian Mikkelsen.

Ifølge Ekstra Bladets beregninger vil en fastfrysning af grundskylden give Brian Mikkelsen en besparelse på godt 70.000 kroner frem til og med 2020.

Sammen med sin kone har skatteordføreren en mondæn Hellerup-villa. Her er grundskyldsudgiften høj, og derfor vil Mikkelsens eget fastfrysningskrav i den grad kunne mærkes i privatøkonomien.

Ekstra Bladet har konfronteret Brian Mikkelsen med konsekvenserne af det konservative krav:

- Det kommer sådan nogen som dig til gode med en stor besparelse. Er det fair?

- Det er helt fair, at pensionistægteparret i Roskilde, der regner på, om de kan blive boende, bliver boende der. At det unge par i København kan blive boende. Alle boligejere og lejlighedsejere får gavn af det. Det er derfor, vi gør det, siger Brian Mikkelsen.

Se hele konfrontationen i videoen over artiklen.

Læs meget mere om de konservatives gevinst ved deres eget forslag i Ekstra:

Foto Jens Dresling Dansk politik Så meget scorer de konservative - på eget forslag  

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere