Annonce:
Annonce:

Pape om lektiecafe: Fra begejstring til bombe

For halvandet år siden var Søren Pape begejstret for lektiercafeer - men kun indtil han blev ny konservativ leder. Nu mener han, at det er en bombe under foreningslivet

Det er ikke helt let at blive klar over, hvad Søren Pape mener om lektiecafeer. Men man må give de konservative, at de står fast på deres holdning, siger udvalgsformand Orla Hav. (Arkivfoto: Jens Dresling/POLFOTO)
Det er ikke helt let at blive klar over, hvad Søren Pape mener om lektiecafeer. Men man må give de konservative, at de står fast på deres holdning, siger udvalgsformand Orla Hav. (Arkivfoto: Jens Dresling/POLFOTO)
Annonce:
Følg Politik

Søren Papes begejstring for lektiecafeer og heltidsskoler er tilsyneladende ikke så balstyrisk mere, efter han er blevet formand for De Konservative.

Da den konservative leder holdt sin tale på partiets landsråd i sidste uge, kaldte han den kommende folkeskolereform for en 'bombe under foreningslivet'.

'Kan på ingen måde støtte tvang'

'Der er et element i folkeskolereformen, som vi på ingen måde kan støtte. Det er de tvungne lektiecafeer', stod der i manuskriptet til hans dundertale mod den røde reform af skolen.

'Det er en vigtig og meget principiel sag, fordi det i bund og grund handler om familiernes ret til at tilrettelægge deres egen tid' er Søren Papes budskab i dag, fremgår det af talen, han holdt for mindre end en uge siden.

Annonce:

Men for blot halvandet år siden lød det helt anderledes, når man spurgte Søren Pape til skolereform med tvungen lektiecafe. Dengang var han borgmester i Viborg og ikke leder af partiet.

'Må forholde os til virkeligheden'

'Jeg har den grundholdning, at selv om lektier er forældrenes ansvar, så er vi også nødt til at forholde os til virkeligheden', sagde Søren Pape til tidsskriftet Danske Kommuner 31. januar sidste år, skriver dr.dk,

Søren Pape var blandt andet begejstret for den tvungne lektiehjælp, fordi den kan hjælpe til at bryde den sociale arv.

'Jeg synes, vi skaber mange tabere i folkeskolen fra dag et, fordi der er nogle børn, som ikke får hjælp med deres lektier. Så kommer de allerede i indskolingen bagefter. Indtil nu er det jo ikke lykkedes at bryde den sociale arv særlig godt. Det skal vi politikere tage på os og sørge for, at man får mulighed for at lave lektier og får hjælp til det, siger han til tidsskriftet Danske Kommuner ifølge dr.dk.

Vendt på en tallerken

Annonce:

Ekstra Bladet vil naturligvis gerne sikre sig, hvad Søren Pape egentlig mener om folkeskolereform og tvungen lektiecafe.

Vi har derfor forsøgt at få en kommentar fra ham gennem partiets pressechef. Det er dog ikke umiddelbart muligt at få en kommentar, men pressechefen oplyser, at der ikke er noget nyt i, at Pape synes om lektiecafeer, men at han ikke mener, at de skal være tvungne - det har Søre Pape sagt flere gange.

Men i så fald er der flere af kollegerne på Christiansborg, der åbenbart ikke har hørt godt nok efter.

- Søren Pape syntes som lokalpolitiker, at lektiehjælp i skolerne er en god ting. Men så blev han formand, og pludselig er det ikke en god ting, fordi de Konservative har malet sig op i et hjørne på det her område med folkeskoleaftalen, siger Dansk Folkepartis undervisningsordfører Alex Ahrendtsen til dr.dk. Han lægger ikke skjul på, at han mener, at Pape er vendt på en tallerken.

Ved skisme ikke hvad Pape mener

Annonce:

Heller ikke formand for Folketingets Børne- og undervisningsudvalg er sikker på, hvad Søren Pape mener.

- Det ved jeg skisme ikke. Det er ikke noget han har delagtiggjort udvalget i, siger Orla Hav (S) til Ekstra Bladet.

Da Ekstra Bladet læser op, hvad den konservative leder sagde for halvandet år siden, gennemskuer Orla Hav dog hurtigt tingene.

- Det kunne godt være Pape som borgmester. Det understreger bare en gang til, at hvor man står, afhænger af hvor man sidder, siger Orla Hav til Ekstra Bladet.

- Han har arvet et markant synspunkt, som de konservative har på området. Så der er han gået i de fodspor, som de konservative har trådt. For så vidt angår lektiecafeer må man give konservative den respekt, at de står ved, hvad de mener, siger udvalgsformanden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: