Annonce:
Annonce:

Corydon: Jeg kan godt regne den ud

Finansministeren afviser den borgerlige kritik af, at regeringens finanspolitik er uansvarlig, fordi han ikke kan regne den økonomiske politik ud

Jeg plejer ikke at blive kritiseret for, at jeg ikke kan regne den ud - det plejer at være alle mulige andre ting, siger finansminister Bjarne Corydon. (Arkivfoto: Ernst van Norde/POLFOTO).
Jeg plejer ikke at blive kritiseret for, at jeg ikke kan regne den ud - det plejer at være alle mulige andre ting, siger finansminister Bjarne Corydon. (Arkivfoto: Ernst van Norde/POLFOTO).
Annonce:
Følg Politik

Bjarne Corydon afviser den borgerlige kritik af, at han nu bruger beskatningen af pensionsmidler som værn mod kritik fra EU.

Kritikken går først og fremmest på, at finansministeren og regeringen bruger løs af fremtidens penge for at dække et akut problem - og at han derfor ikke kan regne den ud som minister. Men ingen af delene passer, siger Bjarne Corydon.

Corydon kan ikke regne den ud

- Vi ved ikke, hvor vi ender henne, men vi sørger for at tage vores forholdsregler i tide. Det er i respekt for, at der sker nogle ting i landene rundt omkring os. Derfor går vi med livrem og seler.

- Hvorfor gjorde I det så ikke for fem uger side, da I fremlagde finanslovsforslaget?

- Det er fordi tingene hele tiden flytter sig. Vilkårene i Europa ændrer sig.

- Men det lader til at de borgerlige partier fik ret i, at det var et spinkelt grundlag, du fremlagde regeringens finanslovsudspil på?

Annonce:

- Det tror jeg ikke nødvendigvis. De forslag, de selv har fremlagt er på samme grundlag. De har bare stillet tallene op på en anden måde, siger han til Ekstra Bladet.

Ikke spinkelt grundlag

- Men det har jo været et spinkelt grundlag, når du allerede må tage af fremtidens penge?

- Det har ikke været et spinkelt grundlag. Det er en helt bevidst politik at gøre så meget som muligt at investere i beskæftigelsen samtidig med, at vi overholder reglerne, vi har bundet os til over for EU. Netop fordi vi ikke træder på bremsen som de borgerlige vil, har vi set, at beskæftigelsen stiger og arbejdsløsheden falder.

- Men det svarer jo til at købe et flot, nyt fladskærms-tv med et kvik-lån, fordi man ikke har tålmodighed til at spare op?

Det er helt ansvarligt

- Nej, det gør det bestemt ikke. Vi lægger nogle penge ned i statskassen som stødpude. Og hvorvidt de ligger der eller i fremtiden kommer for så vidt ud på et. Det er helt ansvarligt.

- Du bliver kritiseret for, at du ikke kan regne den ud, hvad siger du til det?

Annonce:

- Det er fint med polemik omkring den økonomiske finanspolitik. Jeg har bare ingen anelse om, hvad de borgerliges alternativ er. Og jeg er spændt på at høre, hvad deres argument imod at give de danske pensionsopsparere en skatterabat, så de kan øge det private forbrug til gavn for danske virksomheder.

Plejer at blive skældt ud for andre ting

- Men er det rigtigt, at du ikke kan regne den ud?

- Vi udnytter det rum, vi har. Og det gør vi for at skabe nogle flere arbejdspladser. Hvis vi i stedet træder på bremsen, trækker vi arbejdspladser ud af økonomien. Det synes jeg er forkert.

- Men kan du finde ud af at regne den ud?

- Det synes jeg faktisk godt, at jeg kan. Jeg plejer også at blive skældt ud for alt muligt andet - det plejer ikke lige at være, at jeg ikke kan regne den ud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: