Politikere: Drop islamist-samarbejdet, Brøndby

Både røde og blå politikere kritiserer Brøndby-top for at holde oplæg i klub styret af Hizb ut-Tahrir-profil

En række udlændinge- og integrationsordførere på Christiansborg er absolut ikke begejstrede for, at sportsdirektør i Brøndby IF, Per Rud, i aften tropper op til et arrangement i fodboldklubben Brøndby Strand IK.

I spidsen for klubben sidder nemlig medlemmer fra den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir.

Se også: Brøndby-chef samarbejder med islamister

Her er, hvad Christiansborg-politikerne siger til sagen

Martin Henriksen, udlændingeordfører Dansk Folkeparti:

– Det sender et uheldigt signal om, at man godt kan samarbejde med hardcore islamister. Det synes jeg, at alle fodboldklubber i Danmark – herunder Brøndby IF – skal holde sig fra. Man gør det klart over for unge mennesker, at det er i orden at have noget at gøre med Hizb ut-Tahrir.

Mette Reissmann, udlændingeordfører Socialdemokraterne:

– Brøndby IF skal overhovedet ikke samarbejde med den klub. Det legitimerer, at man har en klub med en talsperson fra Hizb ut-Tahrir i front. Det er helt unødvendigt. Hizb ut-Tahrir er den mest udemokratiske organisation, vi overhovedet har herhjemme, som vi tager afstand fra.

Martin Geertsen, integrationsordfører Venstre:

– Som markant Brøndby IF-fan vil jeg sige, at man skal være utrolig påpasselig med, hvem man bliver identificeret med. Jeg helt sikker på, at Brøndby IF ikke har nogen som helst interesse i at blive identificeret med, hvad Hizb ut-Tahrir står for.

Karina Lorentzen, integrationsordfører SF:

– Jeg er på ingen måde begejstret for Hizb ut-Tahrir, og jeg synes, at man skal passe på med at give dem nogle platforme, hvorfra de kan komme til orde. Omvendt lever vi i et demokrati med demokratisk valgte bestyrelser forskellige steder, og der må man anerkende, at man har muligheder for at indlede et samarbejde.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen