Annonce:
Annonce:

Mogens Jensen: Nu er der penge nok til at stoppe ebola

Efter et krisemøde om ebola med Verdensbanken og Ban Ki-moon er udviklingsministeren fortrøstningsfuld

Annonce:
Følg Politik

Der er blevet givet penge nok nu til at kunne stoppe den hærgende ebola-epidemi i Vestafrika. Nu handler det bare om at få milliarderne omsat til det nødvendige sundhedspersonale og udstyr.

Sådan siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) efter et møde i Verdensbanken i Washington, hvor blandt andre præsidenterne for de tre hårdest ramte lande, Liberia, Sierra-Leone og Guinea, var til stede samt FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

- De tre præsidenter havde ikke tabt modet. Det var helt klart, at de bevarer hovedet koldt og sørger for at gøre, hvad de kan, for at håndtere krisen. Der var derudover et hav af lande, som under mødet tilkendegav, hvad de har og vil støtte med.

- Så jeg er fortrøstningsfuld. Ja, det er jeg, siger Mogens Jensen.

Ifølge Mogens Jensen vil Verdensbanken nu spæde til bidraget med omkring to milliarder danske kroner.

Annonce:

- Selvom vi må konstatere, at man desværre kom lidt for langsomt fra start, så er det sådan nu, at nu er hele det internationale samfund i yderste alarmberedskab. Nu er ebolakrisen helt oppe i toppen af dagsordenen for de internationale organisationer, siger han.

Også Verdenssundhedsorganisationen, WHO, var til stede ved mødet.

Ifølge ministeren sagde WHO, at 70 procent af begravelserne i de tre lande skal være sikre. Dem er der nemlig stor smittefare forbundet med, da det er tradition at vaske ligene med hænderne. Derudover skal 70 procent af alle smittede isoleres.

Det er nødvendigt, at de to mål nås inden 60 dage for at gøre det muligt at komme epidemien til livs, sagde WHO ifølge ministeren.

Danmark har allerede bidraget økonomisk til at forebygge, at epidemien spreder sig til Ghana, og så har vi blandt andet leveret transport, som skal sikre, at personale og udstyr kan fragtes til og fra Vestafrika. Den indsats skal nu udrulles fuldstændig.

Mogens Jensen er ikke meget for at gætte på, hvornår ebola-epidemien kan være bremset. Men han regner med, at krisen i hvert fald vil strække sig ind over foråret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: