Annonce:
Annonce:

Dan vil forbyde dyresex

Lovforslaget behandles efter nytår: Hidtil har et flertal i Folketinget afvist en ændring af loven

Annonce:
Følg Politik

Fra næste år er det slut med lovligt at kunne fornøje sig seksuelt med grise, køer og får.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at fødevareminister Dan Jørgensen er på vej med en ændring af dyreværnsloven, der vil betyde et forbud mod seksuelle akter med dyr på linje med Sverige og Norge, der tidligere tillod, men nu forbyder dyresex.

Hidtil har et flertal i Folketinget afvist en ændring af loven, da den eksisterende lovgivning i dag allerede forbyder, at dyr påføres smerte, lidelse, angst eller varige men.

Men nu tegner alt til, at Dan Jørgensen kan få et flertal bag sig til at forbyde dyresex.

Gråzone
Det har tidligere vist sig svært juridisk at bevise, at dyr lider overlast, når de udsættes for samleje eller andre seksuelle akter med mennesker. Og det er den juridiske gråzone, Dan Jørgensen og resten af regeringen nu vil gøre op med.

Annonce:

Forslaget kommer samtidig med en meningsmåling for Gallup, der så sent som i går viste, at 76 pct. af danskerne vil have et forbud mod seksuel omgang med dyr. De bebudede ændringer er imidlertid allerede en del af regeringens lovkatalog, viser det sig.

En ændring af dyreværnsloven er nemlig allerede på plakaten, men fortæller ikke direkte om forbuddet mod dyresex. I stedet står nævnt, at regeringen satser på at forbyde salg af hunde på markeder, forbyde avl af hunde og hobbydyr, der kan skabe sundhedsmæssige problemer for dyrene, samt ’en række andre ændringer’.

Det er i de sidste linjer, at forbuddet mod dyresex gemmer sig.

Manglende tilsagn
Det er dyrenes manglende tilsagn i forbindelse med dyresex samt hensynet til Danmarks omdømme, der spiller ind på fødevareministerens beslutning om at forbyde dyresex.

Danmark er igen og igen blevet nævnt som mål for dyresex-turister, der lovligt og uden at se sig over skulderen kan komme til Danmark og udleve deres lyster. Senest i den amerikanske dokumentar ’Animal Fuckers’, der fokuserer på dyresex-turisme i bl.a. Danmark.

Annonce:

Dyresex blev forbudt i Norge i 2011 og i Sverige i april i år. Det er også forbudt i Tyskland, hvilket gør Danmark til det eneste land i den vestlige del af Nordeuropa, der tillader dyresex.

Forslaget om ændringen af dyreværnsloven ventes at blive behandlet af Folketinget efter nytår.

Professoren vs. ministeren: Duel om dyresex

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: