Annonce:
Annonce:

Uffe Elbæk har samlet 10000 underskrifter

10.000 har givet støtte til, at Alternativet kan stille op til folketingsvalget. Nu mangler andre 10.000

Uffe Elbæk besøger Ekstra Bladets tv-studie ved en tidligere lejlighed (Foto: EB TV)
Uffe Elbæk besøger Ekstra Bladets tv-studie ved en tidligere lejlighed (Foto: EB TV)
Annonce:
Følg Politik

Partiet Alternativet, der kæmper for en plads i Folketinget, er kommet et stykke nærmere målet.

Tirsdag meddelte partiet, at man nu har 10.248 vælgererklæringer og dermed er halvvejs mod at kunne stille op til næste folketingsvalg, der kommer senest i september næste år.

- Det er selvfølgelig mere end motiverende, at vi nu er halvvejs. Og det afspejler også, at Alternativets mærkesager om ny politisk kultur, seriøs bæredygtig omstilling og opgør med ensidig fokus på vækst, vækker genklang blandt flere og flere danskere, siger partiets stifter, Uffe Elbæk.

Alternativet skal have 20.260 for at kunne stille op til Folketinget.

- Vi har 22.615 erklæringer ude et sted mellem kommunerne og den enkelte borger. Vi håber, naturligvis, at de snart kommer ind, siger Uffe Elbæk.

Den tidligere Radikale kulturminister er blandt de ti spidskandidater, som partiet Alternativet har valgt blandt 18 kandidater.

Kandidaterne er Uzma A. Andresen, Uffe Elbæk, Christian Poll, Ulla Sandbæk, Josephine Fock, Rune Peter Wingård, Torsten Gejl, Niko H. Grünfeld, Rasmus Nordqvist og Anne Thomas.

Blandt de bedst kendte fra listen er ud over Uffe Elbæk selv Ulla Sandbæk, der har siddet i EU-Parlamentet for Junibevægelsen fra 1989 til 2004.

Uffe Elbæk forlod De Radikale i september 2013, fordi han ønskede et andet politisk fokus end det, De Radikale i regering kunne tilbyde. Alternativet blev stiftet for knapt et år siden 27. november sidste år, og partiet har i dag over 1400 medlemmer.

For at blive opstillingsberettiget til et folketingsvalg som et nyt parti (et parti, der ikke opnåede repræsentation ved seneste valg) kræves cirka 20.000 vælgererklæringer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: