Annonce:
Annonce:

EL: Indkalder ministrene til forespørgselsdebat

Enhedslisten er så utilfreds med svarene på dagens samråd om Hedegaard-sagen, at partiet nu indkalder til debat i Folketingssalen. Tyrkerne tryner os, mener partiet.

Nikolaj Villumsen. Arkivbillede.
Nikolaj Villumsen. Arkivbillede.
Annonce:
Følg Politik

Enhedslisten vil nu tvinge regeringen til at lægge pres på den tyrkiske regering i sagen om Lars Hedegaards formodede overfaldsmand.

- Jeg er dybt skuffet. Det er fuldstændigt uforståeligt, at regeringen på ingen måde tager initiativ til, at der kan lægges pres på Tyrkiet, siger partiets forsvarspolitiske ordfører Nikolaj Villumsen, der havde indkaldt justitsministeren og udenrigsministeren til et haste-samråd her til morgen.

Lidegaard: Jeg har talt med store bogstaver til Tyrkiet

Nikolaj Villumsen er under ingen omstændigheder tilfreds med regeringens handlekraft over for Tyrkiet, der angiveligt har udleveret den 27-årige B.H. til Islamisk Stat i forbindelse med en fangeudveksling.

På samme måde er han træt af, at den danske regering ikke har lagt større pres på Tyrkiet for i det hele taget at få svar på, om den 27-årige sidder i tyrkisk fængsel eller ej.

Annonce:

Justitsminister savner tyrkiske svar i Hedegaard-sag

- Jeg har mistet tålmodigheden med regeringen, og derfor indkalder jeg til en forespørgselsdebat, så vi forhåbentlig kan samle et flertal for at lægge pres på den tyrkiske regering, siger han.

- Dels havde jeg håbet på, at vi kunne få svar på den tyrkiske regering, men den fortsætter med at holde Danmark for nar. Dels have jeg håbet på et initiativ fra regeringen til, hvordan vi kan lægge tyrkerne under pres. Men det skete ikke.

Mette Frederiksen om formodet attentatmand: Meget alvorligt

- Hvem er du mest utilfreds med - den tyrkiske eller danske regering?

- Det her skal ses i forbindelse med, at Tyrkiet i det hele taget har et problematisk forhold til IS. Det her er et generelt billede, hvor jeg er dybt forarget over den tyrkiske regeringen, men også er dybt skuffet over den danske regerings manglende initiativ.

Tyrkerne tryner os

- Så tyrkerne skal trynes i den her sag?

Annonce:

- Jeg synes, man kan sige, at det er verden, der bliver trynet. Vi har en situation, hvor FN har en meget klar resolution, der siger, at IS skal bekæmpes. Samtidig lader tyrkerne til at have forhandlet med IS og måske ligefrem udleveret en dansk attentat-mistænkt til de her terrorister. Det er ganske enkelt ikke accpetabelt.

Minister skal stå skoleret: Hvor er Hedegaards formodede attentatmand?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: