Annonce:
Annonce:

EL-politiker får lov til at blive i byråd trods fejl

Ved en fejl fik Helle Plougmann plads i byrådet i Norddjurs, men får lov til at blive af hensyn til arbejdet

Annonce:
Følg Politik

Selvom Helle Plougmann fra Enhedslisten ved en fejl fik plads i byrådet i Norddjurs Kommune efter kommunalvalget i november sidste år, så får hun lov til at blive siddende i byrådet.

Det har valgbestyrelsen i kommunen besluttet, skriver Århus Stiftstidendes netavis stiften.dk.

Det er hensynet til arbejdet og kontinuiteten i kommunalbestyrelsen, som vejer tungest i valget, skriver netavisen.

Pladsen tilhørte egentlig Inky Remy, men på grund af en administrativ fejl gik den til hendes daværende partifælle Helle Plougmann.

Norddjurs Kommune havde nemlig registreret Enhedslistens opstillingsform som sideordnet i stedet for at tage hensyn til partiets udtrykte ønske om, at Liste Ø skulle opstille på partiliste.

Forskellen er, at det i en sideordnet opstilling er antallet af personlige stemmer, der tæller, mens mandater fordeles efter partiets egen prioritering ved den anden opstillingsform.

Annonce:

Med fejlen blev Helle Plougmann valgt ind sammen med partiets spidskandidat Ulf Harbo. Det burde dog i stedet at have været nummer to på Enhedslistens liste, Inky Remy, som kom ind i byrådet.

Fadæsen fik ekstra krydderi, da Helle Plougmann siden blev løsgænger, fordi hun og Ulf Harbo ikke kunne samarbejde, og det har sat sindene i kog hos Enhedslisten. Partiet mener, at det råder over mandatet.

I sidste uge sagde Helle Plougmann, at Enhedslisten dog allerede på valgaften kendte til fejlen, men lod den være, fordi det stod klart, at nummer to og tre på listen ikke ønskede at blive valgt. Plougmann var selv nummer fire på listen.

Valgbestyrelsen har i sin afgørelse også lagt vægt på, at Enhedslisten ikke klagede inden for klagefristen, der er senest en uge efter valget.

- På trods af Enhedslistens usikkerhed om opgørelsen af valget for Enhedslistens kandidater, forholdt de sig passive og gjorde ikke opmærksom på fejlen. De henvendte sig først ni måneder efter valget, lyder det i valgbestyrelsens afgørelse ifølge tv2.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: