Annonce:
Annonce:

Thorning til EU-ledere: Vi skal fuldføre vækstplanerne

Allerede vedtagne vækstplaner skal føres ud i livet, men der skal også sættes nye i søen, siger Thorning

Annonce:
Følg Politik

Alle europæiske ledere er tilsyneladende enige om, at man skal have gang i væksten, men når man diskuterer, hvordan og i hvilken grad det skal ske, er meningerne mange.

Den danske statsminister var også på banen under fredagens EU-topmøde i Bruxelles med et ønske om, at man sætter nye initiativer i gang og fuldfører de allerede vedtagne.

- Jeg har sagt til mine kolleger, at det er vigtigt med nye initiativer, hvis vi kan samle midler sammen til det. Det har vi også skrevet ind i vores mødekonklusioner. Samtidig skal vi huske på, at vi allerede har gjort rigtig meget for at sikre, at vi får gang i den vækst.

- Vi skal også koncentrere os om, at de beslutninger, vi allerede har truffet, også får en effekt ude i den virkelige verden, siger Helle Thorning-Schmidt (S).

Annonce:

Statsministeren peger blandt andet på en vækst- og jobpagt, hvor der er afsat 45 milliarder kroner til et ungeinitiativ, hvor pengene endnu ikke er brugt.

Fronterne er trukket op imellem Frankrig og Italien på den ene side med et ønske om omfattende vækstinitiativer, mens Tyskland fastholder, at budgetreglerne skal overholdes, og at man ikke skal bruge en masse penge, som man ikke har.

- Vi var mere enige, end man umiddelbart kunne tænke, før vi gik ind til mødet.

Den danske statsminister mener, at der er vækstpotentialer i blandt andet det digitale indre marked og i den frihandelsaftale, TTIP, som man aktuelt forhandler med USA.

Både Italiens og Frankrigs faretruende usunde statsbudgetter blev også diskuteret, og et af de store stridspunkter var Frankrigs underskud på 4,3 procent af BNP. EU-grænsen er tre procent.

Annonce:

- Jeg tror, at det er rigtig vigtigt at understrege, at reglerne skal overholdes. Men den fleksibilitet, der er mulighed for at bruge, skal også bruges maksimalt. Det er jeg helt overbevist om, at kommissionen og Frankrig finder en fornuftig løsning på.

- Jeg tror ikke, at det hjælper, hvis jeg eller andre statsministre skal have en holdning til den sag, siger Helle Thorning-Schmidt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: