Annonce:
Annonce:

TV: Finanslovs-drama skudt i gang: Rød front mod Blå Bjarne

Både Johanne Schmidt-Nielsen og Pia Olsen Dyhr afviser blankt regeringens ide om at finansiere flygtningeudgifter med ulandsbistand

Annonce:
Følg Politik

Der er udsigt til lidt af en armlægning, når der skal forhandles om næste års finanslov de kommende uger.

Regeringens forslag til finansieringen af ekstraregningen for de mange flygtninge, der kommer til landet, bliver således skudt ned af frontfigurerne på venstrefløjen.

Hverken Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen eller SF's Pia Olsen Dyhr vil således høre tale om at hente 2,5 milliarder kroner fra udviklingsbistanden til dække de ekstra udgifter, flygtningestrømmen giver.

Det slår de fast på vej ind til de første officielle finanslovsforhandlinger her til aften.

Annonce:

- Vi synes, at det er en ualmindelig dårlig idé, når regeringen siger, at der skal skæres 2,5 milliarder på udviklingsbistanden. Og vi synes også, at det er meget kortsigtet, fordi udviklingsbistanden blandt andet går til at bekæmpe den slags kriser og konflikter, som skaber flygningestrømme, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne-Schmidt Nielsen.

Tal-kaos: Forstå asylpresset på fem minutter

Nærmest ordret lyder det samme fra SF-formand Pia Olsen Dyhr.

- Vi synes, at det er en rigtig dårlig ide at spare på udviklingsbistanden. Det er noget af det, der gør, at folk ikke flygter rundt omkring i verden. Vi har ikke brug for flere flygtninge, siger hun.

Omvendt kommer finansminister Bjarne Corydon (S) til at stå stejlt på, at de 2,5 milliarder skal hentes fra udviklingsbistanden, erfarer Ekstra Bladet fra centralt placerede kilder.

Flere asyl-problemer: Nu slås Johanne og Bjarne om det

Flygtninge-slagsmålet kommer oven i den kamp, der kommer til at stå på dagpengeområdet. Her er det et centralt krav fra SF og Enhedslisten, at der sker konkrete forbedringer på området, men også her møder de markant modstand fra finansministeren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: