EL efter hærværk: Fornuftigt at sætte fokus på boligmangel

Men det skal ikke ske ved at smadre vinduer, siger Enhedslistens Per Clausen efter hærværk mod en ejendom, som flere folketingspolitikere bor i

- Det er tåbeligt at smadre ruder, siger Enhedslistens Per Clausen, som dog godt kan forstå, at folk vil sætte fokus på boligmanglen (Foto: Lars Krabbe/Polfoto).
- Det er tåbeligt at smadre ruder, siger Enhedslistens Per Clausen, som dog godt kan forstå, at folk vil sætte fokus på boligmanglen (Foto: Lars Krabbe/Polfoto).
Følg Politik

- Jeg synes, det er rigtig fornuftigt og klogt, at folk deltager i aktioner for at sætte fokus på boligmanglen. For eksempel ved at besætte tomme boliger.

- Men det er tåbeligt at gå rundt at knuse vinduer.

Sådan lyder det fra Enhedslistens Per Clausen til Ekstra Bladet, efter at der i nat blev begået hærværk mod en ejendom i Tordenskjoldsgade i København K.

Der blev skrevet ’boliger til alle’ og ’korrupte svin’ på facaden, ligesom fem vinduer blev smadret. 

Smukke Per og prins Joachim

Per Clausen: Det er ubehageligt
Ejendommen huser folketingsmedlemmer bosat i provinsen.

En af dem er Per Clausen, som først blev bekendt med hærværket, da han i morges forlod sin lejlighed og så de smadrede ruder.

- Jeg undrede mig over, hvem der havde gjort det og hvorfor, fortæller politikeren om sin umiddelbare reaktion på hærværket.

- Det er da altid ubehageligt, når man på den måde ødelægger ting. Det synes jeg er rigtig kedeligt og forkasteligt, siger Per Clausen.

Selvom han finder det fornuftigt at deltage i aktioner for at gøre opmærksom på boligmanglen, understreger han, at smadrede ruder ikke er måden at gøre det på.

Ø valgt til præsidiet: Så har vi balladen

- Jeg mener ikke, at det hjælper særlig meget i den kamp at kaste sten ind ad vinduer. Det tror jeg ikke giver noget resultat.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind