Annonce:
Annonce:

Skattesagskommissionen: Peter Loft brød loven

Den tidligere chef i Skatteministeriet brød loven ifølge kommission, da han kom for tæt på Thornings skattesag

Tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft får massiv kritik for at bryde loven. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft får massiv kritik for at bryde loven. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Annonce:
Følg Politik

Skattesagskommissionens beretning giver massiv kritik til den hjemsendte departementschef Peter Loft for blandt andet at have brudt loven, skriver Politiken.

Det fremgår af Skattesagskommissionens endelige beretning, der bliver offentliggjort og afleveret til justitsminister Mette Frederiksen (S) mandag, men som Politiken er i besiddelse af.

Peter Loft overtrådte skatteforvaltningsloven ved som departementschef i Skatteministeriet at gå for tæt på Skat Københavns behandling af Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnocks, skattesag i 2010.

- Kommissionen finder, at Peter Loft - selv med en forsigtig vurdering af kompetencereglen i Skatteforvaltningslovens paragraf 14, stk., 1, nr. 1 - efter en samlet vurdering har involveret sig i Skat Københavns behandling på en måde, der strider mod bestemmelsen, fastslås det ifølge Politiken.

Annonce:

Skattesagskommissionen lægger til grund, at "Peter Loft med den viden og de kvalifikationer, han besad, burde have handlet anderledes", da han på en række møder med Skat København drøftede skattesagen i detaljer og blandt andet forsøgte at få ændret i skatteafgørelsens formuleringer.

Peter Loft får også kritik får at have misinformeret Folketingets Ombudsmand og løbet med sladder ved at viderebringe et rygte om, at Stephen Kinnock var bøsse. Kommissionen mener dog, at Peter Loft handlede "uagtsomt".

Kommissionen konkluderer modsat, at daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke forsøgte at påvirke Skat Københavns behandling af Stephen Kinnocks skattesag i 2010.

Til gengæld tror kommissionen ikke på, at Troels Lund Poulsen intet kendte til Skat Københavns behandling af skattesagen.

- Kommissionen lægger efter Peter Lofts detaljerede forklaring [.....] til grund, at Peter Loft har orienteret Troels Lund Poulsen om mødet 13. august 2010 - og i øvrigt også om det tredje og fjerde møde - som forklaret af Peter Loft, hedder det blandt andet i beretningen ifølge Politiken.

Annonce:

Endelig konstaterer kommissionen, at Troels Lund Poulsen også viderebragte det famøse homorygte om, at Stephen Kinnock var homoseksuel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: