Minister om konsekvenser for skattedirektør: Venter på advokaten

Skatteministeren vil vente på en advokatundersøgelse, før han tager stilling til Erling Andersens ansættelse

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) ønsker at vente på en kommende advokatundersøgelse, før han tager stilling til, om det skal have ansættelsesmæssige konsekvenser for Erling Andersen, at han har været indblandet i Helle Thornings-Schmidts skattesag.

Erling Andersen var ansat som direktør i Skat København, da sagen kørte, men sidder nu på stilling som direktør for Indsats i Skat.

- Jeg har ikke grundlag til at tage stilling, om nogen skal drages til ansvar i denne sag. Derfor har jeg bedt en advokat om at undersøge, hvad ansvarsvurderingen i så fald først måtte være.

- Først når advokatundersøgelsen er færdiggjort, kan vi se, om de indblandede embedsmænd kan drages til ansvar. Men vi kan ikke drage nogen konklusioner, før den undersøgelse ligger på plads, siger Benny Engelbrecht.

Skatteministerens udmelding kommer, efter at kommissionen mandag har udgivet en 1700 sider lang beretning om skattesagen.

I beretningen konkluderes det, at Erling Andersen uberettiget videregav rygter om Stephen Kinnocks seksuelle orientering. Kommissionen mener dog ikke, at der grundlag for at pålægge Andersen et disciplinært ansvar, selvom hans handlinger var kritisable.