Annonce:
Annonce:

Kommunikations-chef: Qvortrup plantede bøsserygter om Fogh

Utilfreds med udlægning: Fortæller ikke hele sandheden om tiden som spindoktor for Anders Fogh Rasmussen i sin nye bog ’Q’

Henrik Qvortrup anklages for selv at have spredt homorygter om sin daværende chef Anders Fogh. (Foto: Mogens Flindt)
Henrik Qvortrup anklages for selv at have spredt homorygter om sin daværende chef Anders Fogh. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Politik

Læs HELE sagen i EKSTRA og Ekstra Bladet tirsdag.

Han var ansat til at hjælpe og beskytte Anders Fogh Rasmussen. Men i stedet for at dæmme op for dem, var det i virkeligheden Henrik Qvortrup, der spredte onde bøsse-rygter om sin egen chef til journalister.

Sådan lyder anklagen fra journalist og seniorkommunikationschef ved Dampskibsselskabet Norden, Jens Peter Skaarup.

Sendte brev til Fogh efter skideballe

Qvortrup: Thorning tilbød mig job som spindoktor

I kølvandet på Se og Hør-sagen fortæller den tidligere journalist på Børsens Nyhedsmagasin nu, at Henrik Qvortrup plantede et rygte om, at Anders Fogh Rasmussen var homoseksuel, da han var spindoktor for Venstre-formanden tilbage i 1999.

Annonce:

Jens Peter Skaarup, der er tidligere kommunikationsdirektør i Carlsberg, fortæller, at det var Qvortrup selv, der fortalte ham og en kollega på Børsens Nyhedsmagasin, at der gik rygter om, at Anders Fogh Rasmussen levede et dobbeltliv og var homoseksuel.

Portræt af Fogh
Det skete under researchen til et stort portræt af Fogh i maj 1999 –kort tid efter, at han var blevet formand for Venstre og dermed det borgerlige Danmarks statsminister-kandidat.

– Han bliver klar over, at vi er i gang med et portræt og ringer som presserådgiver for Fogh til mig for at høre nærmere.

I den forbindelse spørger han: ’Hvad gør I ud af historierne med Anders?’ Og så forklarer han, hvad det går ud på, siger Jens Peter Skaarup i dag til Ekstra Bladet.

– Jeg husker ikke alle detaljerne. Men det handlede om en hel masse biseksuelle aktiviteter. Da han ringede til mig, havde jeg aldrig hørt om det før i mit liv.

Ny bog afslører: Sådan arbejdede tys-tys-kilden

Annonce:

Henrik Qvortrup skriver i sin nye selvbiografi ’Q’, at de to journalister fik en kæmpe skideballe af Fogh, fordi de havde spurgt forskellige Venstre-folk om det rygte. Og Qvortrup skriver også, at en svært ophidset Fogh var klar til at opgive sin politiske karriere, da Qvortrup og Claus Hjort Frederiksen fortalte ham, at journalisterne spurgte til rygterne i Venstre-kredse.

Skrev brev til Fogh
Det eneste, Qvortrup ikke fortæller i bogen, er, at det ifølge Jens Peter Skaarup var Qvortrup selv, der gav ham og kollegaen Marianne Krogh Andersen rygterne.

Det får nu Jens Peter Skaarup til at reagere på Henrik Qvortrups udlægning i bogen. Han fortæller til Ekstra Bladet, at han sammen med kollegaen Marianne Krogh Andersen blev så bestyrtet over skideballen fra Anders Fogh, at de i et brev til Fogh skrev, at rygterne ikke blot var gangsnak, men faktisk kom direkte fra Qvortrup, der var Foghs presserådgiver. Ekstra Bladet er bekendt med brevets ægthed og har fået refereret dele af det.

Qvortrup afviser i dag at kende til brevet fra 1999 og siger bl.a. til Ekstra Bladet:

– Hvilke breve Jens Peter Skaarup har sendt til Anders Fogh Rasmussen for at redde sig ud af en pinlig sag, kan jeg af gode grunde ikke vide. Jeg har aldrig set, endsige hørt om sådan et brev.

Annonce:

Læs HELE sagen i EKSTRA og Ekstra Bladet tirsdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: