Annonce:
Annonce:

Minister: Danmark vil fortsat støtte Burkina Faso

Danmark vil bruge sit engagement i det fattige land til at støtte demokratisk udvikling, siger Mogens Jensen

Annonce:
Følg Politik

Danmark har aktuelt ingen planer om at ændre på sin udviklingsstøtte til Burkina Faso, hvor militæret har overtaget magten og sendt det vestafrikanske præsidents på flugt.

- Vi vil indtil videre fastholde vores udviklingssamarbejde og fortsætte støtten til god regeringsførelse, økonomisk vækst i landbruget, den private sektor og vandforsyning med videre.

- Men vi følger naturligvis udviklingen nøje, og vi vil løbende vurdere, om der er grund til at tilpasse vores samarbejde, udtaler handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Burkina Fasos præsident gennem 27 år, Blaise Compaoré, trådte fredag tilbage efter flere dage med demonstrationer og sammenstød og er flygtet til Elfenbenskysten.

Annonce:

- Det er dybt tragisk, at flere har mistet livet i forbindelse med urolighederne. Det ser dog nu ud til, at ro og orden er ved at være genoprettet, siger Mogens Jensen og fortsætter:

- Selvom militæret i øjeblikket kontrollerer situationen, er det værd at notere sig, at folkelige kræfter har drevet processen i et ønske om at styrke demokratiet.

Burkina Faso er blandt de fattigste lande i verden, men har de seneste år oplevet økonomisk vækst, og ifølge Mogens Jensen også spillet en vigtig rolle for at sikre stabiliteten i regionen.

- Danmark har et stærkt udviklingspolitisk engagement i landet, og det vil vi bruge til i den kommende tid at understøtte, at de demokratiske spilleregler overholdes, forfatningen genindføres og at myndighederne sikrer fuld respekt for menneskerettighederne.

Ministeren understreger ligesom EU vigtigheden af, at overgangsperioden bliver ledet af civile repræsentanter, og at demokratiske og transparente valg afholdes snarest muligt.

Annonce:

Burkina Faso modtager cirka 275 millioner kroner om året i fra Danmark og er blandt de største modtagere af dansk udviklingsbistand.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: