Annonce:
Annonce:

Afviser mobning af parti-fælle

Fynsk dagpenge-rebel tager fejl. Der er ingen syg mobbe-kultur på Christiansborg, fastslår S-gruppeformand

Leif Lahn afviser mobning af partifællen Jan Johansen. Foto: Jens Dresling
Leif Lahn afviser mobning af partifællen Jan Johansen. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Mobning på Borgen? Ikke hos os.

Socialdemokraternes gruppeformand Leif Lahn Jensen afviser kategorisk, at den oprørske partifælle Jan Johansen bliver mobbet, efter han i tirsdags gik i mod partilinjen og stemte for Enhedslistens beslutningsforslag om at halvere genoptjeningsperioden for retten til dagpenge.

I et interview med Fyns Stiftstidende fortæller Jan Johansen ellers, at der har været kold luft omkring ham siden tirsdag.

S-medlem: Kulturen på Christiansborg er syg

- Det er sygt, at man herindefra lovgiver mod mobberi og på samme tid har så syg en kultur, siger Jan Johansen til avisen – og beskriver, hvordan både hans eget og andre partier stiller med tæskehold, hvis nogen træder ved siden af. Det er fuldstændig vanvittigt, forklarer det fynske folketingsmedlem.

- Er der en syg kultur på Christiansborg?

Annonce:

- Nej, det er jeg ikke enig i. Men gruppens 44 medlemmer er ikke altid enige – og det sted, hvor vi diskuterer uenigheder, er på gruppemøderne, fastslår Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen og fortsætter:

- Det var det, som skete i tirsdags. Jan var klar over, at der ikke var nogen, som var enige med ham i at stemme ja til Enhedslistens forslag. Gruppen syntes ikke, at det han gjorde var ok. Og det var han klar over, da han gik ud fra gruppemødet.

Regerings-top overrendt af æggehoveder: 'Et kæmpe problem'

- Så altså ikke noget mobberi uden for gruppemødet?

- Nej, jeg kan ikke genkende det. Men jeg er da ked af, hvis han føler det sådan. Vores sammenhold er godt – og det er jo på gruppemødet, at de politiske uenigheder skal luftes.

- Så Jan Johansen bliver ikke mobbet ude på gangene?

- Det gør han ikke. Vi har brug for at stå sammen om så svær en sag som dagpenge. Så derfor er det, som Jan har gjort, ikke i orden, og det fik han selvfølgelig at vide på gruppemøde – og af mig.

- Er anklagerne om mobning bare piberi?

Annonce:

- Jeg vil ikke kommentere det yderligere. Ud over at vi har et godt sammenhold.

- Er han velkommen ved frokostbordet hos jer andre i Snapstinget?

- Vi vil behandle Jan lige så kammeratligt, som vi altid har gjort. Vi har før haft politiske slagsmål, hvor det er gået hårdt til – og bagefter kan vi sidde og spise sammen eller drikke en kop kaffe. Sådan skal det være i vores gruppe.

Leif Lahn må arbejde gratis

- Men når han bruger betegnelsen ’syg kultur’, så kunne man få indtrykket, at der også var sket noget uden for gruppemødet?

- Jeg har ikke hørt om, at det er sket – og det ville jeg heller ikke bifalde. Men det er klart, at når et medlem gør som Jan, så skal ledelsen og gruppe-medlemmerne også have mulighed for at sige, hvad de mener.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Jan Johansen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: