Socialdemokrat går mod partilinjen og mister syv poster

Jan Johansen er ikke længere Socialdemokratiets talsperson på syv områder inden for arbejdsmarkedspolitikken

Det får store konsekvenser for socialdemokraten Jan Johansen, at han i sidste uge gik mod partilinjen og stemte ja til et beslutningsforslag på dagpengeområdet fra Enhedslisten.

Han er nemlig blevet frataget syv ansvarsområder inden for arbejdsmarkedspolitikken. Det bekræfter arbejdsmarkedsordfører Lennart Damsbo-Andersen (S) over for Politiken.

Jan Johansen var frem til onsdag i sidste uge talsperson for pension, seniorpolitik, arbejdsmarkedspension, efterløn, førtidspension, fleksjob og revalidering.

Socialdemokratiets gruppeformand, Leif Lahn Jensen, er efter eget udsagn ikke bekendt med, at Jan Johansens soloridt skulle have fået nogle konsekvenser for politikerens arbejde, siger han til Politiken.

Men det er arbejdsmarkedsordfører Lennart Damsbo-Andersen. Det er op til de enkelte fagordførere selv at uddelegere underopgaver - og derfor hører enkeltområderne i arbejdsmarkedspolitikken under Damsbo-Andersen.

Siden Jan Johansen gik mod partilinjen sidste tirsdag, har han mærket, at der er "rigtig koldt nogle steder på Christiansborg." Det gav han udtryk for lørdag i Fyens Stiftstidende.

- Det er sygt, at man herindefra lovgiver mod mobberi og på samme tid har så syg en kultur, sagde Jan Johansen.

Både han og kolleger fra andre partier har tidligere oplevet, hvordan partitoppen stiller med "tæskehold", hvis man træder uden for den linje, der er lagt af ledelsen. Det, mener han, er paradoksalt.

- Den kultur, man har på Christiansborg, når nogle træder ved siden af, er fuldstændig vanvittig. Så står der et tæskehold klar til at banke dem på plads, sagde Jan Johansen lørdag.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.