Annonce:
Annonce:

Engell om rød pengeklub: Et klokkeklart selvmål

Det er et kæmpe selvmål, at regeringspartiet nu arrangerer hemmelige møder mod betaling - møder som partiet selv har tordnet imod

Når man først gør det til politik og kører hårdt på hemmelige erhvervsklubber, er den bedste beskrivelse 'et selvmål', når man selv stiger på bussen, siger Hans Engell. Foto: Ole Steen
Når man først gør det til politik og kører hårdt på hemmelige erhvervsklubber, er den bedste beskrivelse 'et selvmål', når man selv stiger på bussen, siger Hans Engell. Foto: Ole Steen
Annonce:
Følg Politik

Et klokkeklart selvmål.

Det er den korte beskrivelse af socialdemokraternes nyeste måde at samle penge ind til partiet.

Regeringspartiet har om 12 dage sit første møde, hvor erhvervslivet kan betale for at få direkte adgang til finansminister Bjarne Corydon og erhvervsminister Henrik Sass Larsen, afslører Berlingske i dag.

- Det er et selvmål, hvor Socialdemokraterne simpelthen er taget på fersk gerning, siger Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

Rød pengeklub: 15.000 kr. for at møde topministre

- Det ville være ret uproblematisk, hvis det ikke var fordi, socialdemokraterne har mobiliseret en enorm forargelse over især Venstres, men også de konservatives erhvervsklub.

Annonce:

Hans Engell henviser til, at både partisekretær og fremtrædende folketingsmedlemmer fra partiet igen og igen har kaldt det moralsk forkasteligt, at Venstre i årevis har samlet millionbeløb ind gennem hemmelige ervervsklubber. Altså præcis det samme, som Socialdemokratiet, nu selv begynder på.

Første gang erhvervslivet kan mødes med socialdemokratiske ministre er 24. november, og adgangsbilletten koster 15.000 kr., står der i den invitation partiet har sendt ud, og som Berlingske er kommet i besiddelse af. Dermed undgår man grænsen på 20.000 kr., hvor partierne skal oplyse navn på betaleren.

- Den måde, det her foregår på er en klar omgåelse af reglerne for åbne partiregnskaber. For man får at vide, hvor mange penge, der kommer i kassen, men man får ikke at vide, hvem der betaler. Og det er det, som socialdemokraterne har været forarget over. Men nu benytter man så selv det samme system. Når det kommer til stykket er de ikke et slag bedre selv. Det er pinligt for dem, at de nu selv hopper på bussen, siger Hans Engell.

Han peger på, at det problematiske er, at man kan købe direkte adgang til ministrene.

Annonce:

- Adgang er i disse år lobbyister og erhvervslivets måde at skaffe sig indflydelse. De gider ikke at komme til almindelige politiske møder eller melde sig ind i partier. De vil have direkte adgang, og det kan de altså få ved at betale 15.000 kr. Det giver en skævhed, at der kommer penge på bordet i forhold til at blive hørt af en minister, siger Hans Engell.

Han understreger, at det er den måde det foregår i hele den vestlige verden, og han tror på ingen måde, at ministrene vil fortælle om statshemmeligheder eller ændre på regeringens politik på møderne.

Hemmelig loge betalte V-ministers valgkamp

- Der er store penge i det for socialdemokraterne. Det vil jeg tro. Men ikke noget, der kan finansiere en valgkamp. Et gæt er, at der måske er en halv million i det. Men til gengæld, så er der også hele den dårlige omtale, og den koster på den anden konto. Så når vi gør det hele op, ved jeg ikke, hvor meget, de vinder på det, siger han.

- En anden vigtig pointe er, at nu har erhvervslivets direktører og organisationer skamrost regeringen i tre år. Der er kommet mere ros fra erhvervslivet end fra fagbevægelsen. Nu vil Socialdemokraterne så have omsat tale til klingende mønt. Socialdemokraterne siger i virkeligheden: 'Ja, ja - nu har I sagt så meget pænt om os, men vil I også støtte os under valgkampen? Nu har I chancen for at vise det'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: