Annonce:
Annonce:

Corydon om pengeklubben: Taler udenom 12 gange

'Pengeklubben er ikke mit initiativ', er finansministerens bedste svar, da Ekstra Bladet spørger ham til, hvorfor han stiller op til hemmelige pengemøder med erhvervslivet

Finansminister Bjarne Corydon talte gerne med Ekstra Bladet i dag - også i flere minutter. Han ville bare ikke svare på, hvem der skal med på pengemøderne, og om ikke det skaber mistillid, at det er hemmeligt. Foto: Tariq Khan.
Annonce:
Følg Politik

Se video-konfrontationen ovenfor.

Hvem skal du mødes med på hemmelige pengemøder – og er du enig med din partisekretær i, at den slags skaber mistillid?

De spørgsmål forsøgte Ekstra Bladet gentagne gange at få finansminister Bjarne Corydon til at svare på, da han i dag gik fra Finansministeriet til Folketingssalen og tilbage igen. Men Corydon talte udenom. Igen og igen.

Rød pengeklub: 15.000 kr. for at møde topministre

Helt præcist 12 gange bad vi ham svare på spørgsmålene, men hver gang talte han udenom.

- Det er ikke mig, der har taget, det her initiativ, men jeg tror vi følger alle gældende regler, siger Bjarne Corydon eksempelvis da vi spørger til, hvorfor han skal tale ved en hemmelig pengeklub.

Annonce:

Spørgsmålet er ellers blevet særdeles relevant, efter at Berlingske i dag afslører, at Socialdemokratiet nu vil afholde hemmelige pengemøder, hvor man kan betale for at mødes med udvalgte ministre. Prisen er op til 15.000 kr. skriver Berlingske.

Første møde bliver 24. november, hvor finansminister Bjarne Corydon og erhvervsminister Henrik Sass Larsen taler for den hemmelige erhvervskreds, der har modtaget invitationer fra den tidligere socialdemokratiske skatteminister Carsten Koch.

Engell om rød pengeklub: Et klokkeklart selvmål

Lige præcis socialdemokraterne har ellers gentagne gange tordnet imod Venstres liberale erhvervsklubber, hvor konceptet netop er, at partiet modtager penge fra hemmelige deltagere.

Blandt de største kritikere er partisekretær i Socialdemokratiet Lars Midtiby, der har sagt at den slags skaber 'mistillid'. Men også skatteminister Benny Engelbrecht og partiets finansordfører Jesper Petersen har sat moralske angreb ind.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: