Annonce:
Annonce:

Grøn milliard går til mere økologi, naturen og mindre CO2

Aftale mellem regeringen, SF og Enhedslisten skal sikre grøn strøm til danskerne og mindske CO2-udslippet

Annonce:
Følg Politik

- Det er lykkedes at få ambitiøse aftaler både på klimaet og den grønne omstilling. Vi styrker også den miljøteknologiske udvikling i Danmark markant, og vi putter 80 millioner kroner ekstra i det miljøteknologiske udviklingsprogram.

Det siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S), da hun onsdag aften præsenterer en delaftale til den kommende finanslov, der ventes færdigforhandlet torsdag.

Regeringen, SF og Enhedslisten er blevet enige om et grønt aftryk på mere end en milliard kroner over de næste fire år. De skal sikre et mere bæredygtigt Danmark med mere økologi, en styrket indsats for naturen, flere grønne arbejdspladser og mindre CO2-udledning.

Annonce:

I alt er der afsat 1,045 milliarder kroner til grøn omstilling, natur og miljø under Miljøministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet, Fødevareministeriet og Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

Regeringens klimaindsats styrkes med 450 millioner kroner de næste fire år. Midlerne målrettes tiltag, der styrker udbredelsen af nye teknologier på varmeområdet og reducerer udledningen af drivhusgasser, når de erstatter fossile brændsler i varmeproduktionen.

Regeringen har tidligere meldt ud, at der er afsat 195 millioner kroner til Naturplan Danmark.

Med den endelige finanslovaftale er der nu fundet 106,5 millioner kroner ekstra over fire år til en styrket indsats for naturen.

- Naturen er mange steder under massivt pres. Med finansloven understreger regeringen, at vi mener det alvorligt, når vi siger, at vi vil gøre Danmark grønnere. Vi skal udvikle grønne løsninger og skabe grønne arbejdspladser og samtidig styrke naturen, siger Kirsten Brosbøl.

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) minder om, at klimaudfordringerne er alvorlige, og at de kræver handling nu.

Annonce:

- Derfor glæder jeg mig over, at finansloven sætter yderligere skub i Danmarks grønne omstilling. Med klimapuljer og konkrete tiltag til omstilling af energisystemet, rykker vi en tand nærmere det fossilfrie samfund.

For både SF og Enhedslisten har det været afgørende at holde fast i de grønne ambitioner.

- Mere økologi, mere natur og mere mangfoldighed i naturen er helt afgørende elementer i denne aftale, siger klima-, miljø- og fødevareordfører for Enhedslisten, Per Clausen.

Aftalen bliver kun ført ud i livet, hvis regeringen og støttepartierne som ventet får en samlet aftale for næste års finanslov i hus.

/ritzau/

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: