Annonce:
Annonce:

Möger er tilbage: Dybt involveret i ’Corydonationerne’

Thor Möger Pedersen er central aktør bag den nye, kontroversielle erhvervsklub, der skal skaffe penge til Socialdemokraternes slunkne partikasse

Thor Möger er tilbage. (Foto: Jens Dresling)
Thor Möger er tilbage. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Thor Möger er tilbage.

Den kontroversielle 29-årige politiker, der i dag er udviklingschef hos Socialdemokraterne, er atter på spil i kulisserne på Christiansborg. Denne gang som helt central aktør bag oprettelsen af Socialdemokraternes nye røde erhvervsklub ’Erhvervsforum Vækst DK’, hvor virksomheder kan betale 15.000 for at mødes med S-ministre som Bjarne Corydon og Henrik Sass Larsen. Pengestrømmene fra erhvervslivet til Socialdemokraterne fik onsdag tilnavnet ’Corydonationer’ på Christiansborgs gange.

Fire mand
Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby bekræefter over for Ekstra Bladet, at Thor Möger har været med blandt den lille håndfuld, der har søsat projektet.

- Der er tale om, at fire medarbejdere fra sekretariatet har deltaget i arbejdet med Erhvervsforummet. Det er mig selv, Thor Möger og to andre medarbejdere, siger Lars Midtiby om erhvervsklubben.

Annonce:

Og igen deler den unge politiske strategs arbejde vandene. Den røde erhvervsklub, der får tidl. skatteminister Carsten Koch som formand, blev nemlig af mange politiske modstandere på både højre- og venstrefløjen modtaget som det rene hykleri i torsdags.

Corydon om pengeklubben: Taler udenom 12 gange

Blå Bjarnes erhvervsklub

Socialdemokraterne har tidligere harceleret over de blå erhvervsklubber, som de har beskyldt for at omgå partistøttereglerne ved at åbne for, at virksomheder anonymt kan støtte partier uden at fremgå af partiregnskaberne, hvor alle der giver over 20.000 kroner ellers skal optræde.

Ekstra Bladets politiske redaktør kaldte klubben ’et klokkeklart selvmål’, mens Enhedslistens Pernille Skipper kalder det ’åbenlyst hyklerisk og helt umuligt at forklare sig ud af’.

Proaktivt arbejde
Medlemslisten i den nye erhvervsklub er hemmelig, og Socialdemokraternes partikasse modtager overskuddet.

Og noget tyder på, at Thor Möger Pedersen, der i 2012 blev fyret som SF-skatteminister af Annette Vilhelmsen, har været bevidst om, at sagen var kontroversiel for Socialdemokraterne.

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Möger inden offentliggørelsen af ’Erhvervsforum Vækst DK’ nemlig proaktivt kontaktet flere i Christiansborg-miljøet med det formål at fortælle om projektet.

Rød pengeklub: 15.000 kr. for at møde topministre

Engell om rød pengeklub: Et klokkeklart selvmål

Thor Möger Pedersen ønsker ikke at lade sig interviewe om erhvervsklubben. Men hans chef, partisekretær Lars Midtiby, siger til Ekstra Bladet, at initiativet til projektet er flere år gammelt.

- Det er et initiativ fra Carsten Koch, som der har været talt om i flere år i Socialdemokraterne. Arbejdet med det har været i gang i nogle måneder. Der har ikke været nogen konkret anledning til, at arbejdet blev taget op nu.

Kritik
Socialdemokraterne har tidligere langet ud efter særligt Venstres brug af hemmelige pengeklubber. Eksempelvis da netop Lars Midtiby i juli 2013 kritiserede pengeklubber for at være 'med til at skabe mistillid. Det duer ikke, og det er med til at skabe myter'.

Annonce:

Senere samme år skrev nuværende skatteminister Benny Engelbrecht på Twitter: 'Får vi snart svar på, om olieselskaberne støtter Venstre økonomisk gennem jeres erhvervsklubber?'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: