Ukendt DF'er i opgør med EU-løn: Hvorfor skal jeg have så mange penge?

Anders Vistisen lægger hele EU-lønsedlen frem, så alle kan se, hvordan Europa-Parlamentet beskytter frås og fryns for skatteborgernes penge

Anders Vistisen viser sin lønseddel frem. (Mogens Flindt)
Anders Vistisen viser sin lønseddel frem. (Mogens Flindt)

Anders Vistisen er 27 år og medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

Han fik blot 8315 personlige stemmer ved valget i maj og står i den brede offentlighed totalt i skyggen af Morten Messerschmidts 470.000 af slagsen.

Men målt i kroner og øre er han en af dansk politiks helt tunge drenge.

Den unge DF’er får nemlig de fleste måneder på sin private konto udbetalt mere i gage, diæter og de såkaldte blyantspenge, end selv statsminister Helle Thorning-Schmidt får udbetalt i ministerløn og folketingstillæg

I oktober gled der således 99.715 kroner ind på Anders Vistisens private lønkonto efter skat i form af medlemslønnen – der udgør den mindste post, EU-dagpenge samt de omstridte blyantspenge.

– Jeg forstår ikke, hvorfor jeg skal have så meget udbetalt, så jeg har mere på kontoen end statsministeren hver måned. Hun har trods alt et vigtigere job end mig. Og jeg forstår slet ikke, hvorfor der ikke er kontrol med blyantspengene, siger Anders Vistisen til Ekstra Bladet.

Se hele Anders Vistisens samling af utrolige lønsedler fra oktober i EKSTRA – og læs interviewet om hans opgør med sin egen løn.

DF'er får mere end Thorning: Se min vilde lønseddel