Annonce:
Annonce:

Jimmie og Tulles bromance: Jeg burde ikke være her

Den fik på alle tangenter, da DF bød lederen af Sverigesdemokraterne velkommen

Kristian Thulesen Dahl tog personligt imod, da Jimmie Åkesson ankom til DF-mødet i Herning. Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix
Kristian Thulesen Dahl tog personligt imod, da Jimmie Åkesson ankom til DF-mødet i Herning. Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

På engelsk findes et ord som beskriver, når to mænd har udviklet et særligt nært forhold. Ordet er en sammentrækning af ordene brormand og romance. Bromance.

En sådan er blomstret på tværs af hav og sund i farverne rød, hvid, gul og blå.

Deltagerne i denne dansk-svenske bromance er DF-boss Kristian Thulesen Dahl og Sverigesdemokraternes leder, Jimmie Åkesson. Her til eftermiddag kom sidstnævnte på besøg i Herning til DF’s årsmøde.

Allerede i sin formandsberetning varmede Kristian Thulesen Dahl grundigt op til besøget, da han henført talte om sin ven Jimmie, der har måtte stå så meget grueligt igennem i den netop overståede svenske valgkamp.

Så tætte er de: Tulle og Åkesson nære allierede

De gider ikke tale med ham
Og de kælne ord fortsatte, da Jimmie Åkesson skulle til at betræde talerstolen.

Annonce:

– Hvis de ikke gider tale med ham, så gider vi, lød velkomsten fra Kristian Thulesen Dahl med henvisning til de øvrige partier i Sverige, som har sat Sverigedemokraterne uden for de igangværende regeringsforhandlinger.

Prologen til svenskerens tale var alt andet end romantisk. I en barsk og mørk video, fik ’masseindvandringen’ skylden for alverdens ulyksagligheder i det svenske samfund.

– Terroren er en realitet i Sverige.

– Folk bliver dræbt og fortsætter med at ville blive dræbt, lød det blandt andet.

Burde være hjemme
Selve talen var mest af alt den ventede kærlighedserklæring til DF og Danmark krydret med adskillige angreb på det politiske establishment i Sverige.

- Jeg burde være hjemme og forhandle om, hvordan vi skal regere landet. Men det er jeg ikke, sagde Jimmie Åkesson.

Han kaldte den baggrund Sverige for 'ekstremt' og mange år bagud i forhold til dansk politik, hvor DF og deres vælgere bliver hørt på linje med andre partier og deres vælgere.

- Hele debatklimaet i Sverige er ekstremt. Sverige er ekstremt. Men det er kun Sverigedemokraterna, der bliver kaldt højreekstreme.

Annonce:

– Det bliver umuligt at holde os uden for indflydelse. jo hurtigere de andre partier indser det, jo hurtigere undgår vi kaos, lød det.

Byen hvor 40 pct. stemte på Sverigedemokraterna: - Her bryder vi os ikke om indvandrere

Stemmesedler pist væk: Kunne ikke stemme på Sverigedemokraterna

– Jeg kan huske dengang, DF ikke blev anset som stuerene. Det er længe tid siden. I har gjort en stor indsats for Danmarks fremtid.

– På mange områder er Danmark kommet længere end Sverige. Svenske politikere burde kigge mere mod Danmark, sagde Åkesson.

Ses til dans
De to højrepartiers bånd blev knytter endnu tættere sammen under den forgang svenske valgkamp. Jimmie Åkesson skamroste DF’s indsats i bl.a. Hvidovre. Kristian Thulesen Dahl bakkede store i avisannoncer i Sverige svenskeren op. Tidligere har parret været på rundtur i Malmø og Rosengården-kvarteret.

Annonce:

Jimmie Åkesson sluttede da også sin tale med at fremhæve Søren Espersen, Pia Kjærsgaard og selvfølgelig Kristian Thulesen Dahl, som særligt specielle i den dansk-svenske højrevals.

– Måske ses vi i aften. Jeg har hørt der skulle være dans, var Jimmie Åkessons afskedsreplik til salens store begejstring.

DF er klar til at tage et regeringsansvar, fastslog Kristian Thulesen Dahl under sin tale på årsmødet. Video: Ritzau

Sverigedemokrater uønsket på gade og vej: - I er ikke velkomne. Forsvind!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: