Støjbergs tro væbner mister vigtig post i Venstre

Marcus Knuth og Jan E. Jørgensen skal ikke længere have noget at gøre med udlændinge-politikken i Venstre

Inger Støjberg og Marcus Knuth. Foto: Jens Dresling
Inger Støjberg og Marcus Knuth. Foto: Jens Dresling

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs nære allierede i Venstre, Marcus Knuth, mister posten som ordfører på udlændingeområdet.

I stedet bliver det fremover den relativt uprøvede Mads Fuglede, der tager over. Mads Fuglede overtager også indfødsretsordførerskabet fra Jan E. Jørgensen, som har en bog på vej med kritik af Inger Støjberg og Marcus Knuth.

- Det der billede af hele tiden at prøve at skabe den ene fløj og den anden fløj. Det har vi ikke i Venstre. Andre partier har fløje og kaffeklubber og fyrer deres ordfører. Det gør vi ikke, siger gruppeformand Karen Ellemann.

Byttet på udlændingeområdet sker i forbindelse med en større rokade i Venstres folketingsgruppe, oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

Knuth og Støjberg
Marcus Knuth har sammen med Inger Støjberg siden 2015 været forkæmper for en markant hårdere udlændingepolitik på de indre linjer i Venstre. En kurs, der har ført til adskillige slagsmål internt i partiet.

Integrationsordfører Marcus Knuth glædede sig eksempelvis over det højrenationale AfD's indtog i Rigsdagen ved sidste års tyske valg. Noget, som ifølge Knuth 'forhåbentlig vil sikre en mere ansvarlig indvandringspolitik', skrev han på Facebook.

Det fik Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen op af stolen. Prompte reagerede han på partifællens med et 'WTF?!?', som er en forkortelse for 'What The Fuck'. En mere fri oversættelse til dansk kunne lyde 'hvad helvede' eller 'hvad sker der'.

Se også: Venstre-folk skændes om tysk valg: 'WTF?!?'

Venstres nye ordfører om strammerkage

Mads Fuglede overtager posterne som udlændinge, intergration og indfødsretsordfører i Venstre.

- Når I om lidt rammer stramning nummer 100, vil du så fejrer det med kage?

- Jeg synes altid, man skal fejre, at vi har været i stand til at få styr på den tilstrømning til fædrelandet, som der ikke har været kontrol over. Hvordan man fejrer, det ved jeg ikke.

- Synes du, at AFD i Tyskland skal gå frem ved næste valg?

- Jeg har ikke nogen mening om, hvad der sker i tysk politik, men i det omfang, at Tyskland også slås med udfordringer på det her område, så håber jeg, at de lærer af, hvad vi har gjort på det her område.

Det er ikke kun på udlændingeområdet, der sker ændringer i Venstres folketingsgruppe.

Marcus Knuth overtager fremover ordførerskaberne for innovation og medier, som kommer oveni posten som beskæftigelses- og forskningsordfører.

Derudover bliver Carsten Kissmeyer boligordfører i stedet for Esben Lunde Larsen, der har forladt Folketinget.

Endelig overtager Jan E. Jørgensen posten som kommunalordfører i stedet for den tidligere minister Carl Holst. Hans Andersen bliver familieordfører og Martin Geertsen bliver socialordfører i stedet for Carl Holst.

77 kommentarer
Vis kommentarer