Asylpolitikken skal ændres: Se, hvad Tulle vil gøre

Flygtninge skal ikke integreres i Danmark, men hurtigst muligt sendes tilbage til deres hjemland, mener DF-formanden

Kristian Thulesen Dahl taler ved Dansk Folkepartis årsmøde (foto: Anders Brohus)
Kristian Thulesen Dahl taler ved Dansk Folkepartis årsmøde (foto: Anders Brohus)

Flygtninge, der kommer til Danmark, skal hjem igen, så hurtigt forholdene i deres hjemland tillader det.

Nytænkning af asylpolitikken er et af de grundlæggende punkter i Kristian Thulesen Dahls tale, som han holdt på årsmødet i Herning. Ifølge Thulesen skal fokus i asylpolitikken ikke være på integration, men på at flygtninge skal hjem igen, så snart muligheden er der.

- Flygtninge, der kommer hertil, skal ikke integreres, de skal ikke i årelange integrationsforløb - og deres retskrav på boliger – der betyder, de kommer foran i boligkøen - skal fjernes, lyder det fra DF-formanden.

Tulle i offensiven: Hårdt flygtninge-angreb på Mette F

Ikke en del af Danmark
I sidste uge forslog Kristian Thulesen Dahl et kompromis om, at Danmark kan tage imod flere flygtninge, så længe opholdet er midlertidigt, og at de hurtigst muligt skal tilbage til hjemlandet. I den tid, de er her, skal de indlogeres i statsejede centre.

- Laver vi den omlægning, som vi foreslår, sikrer vi, at flygtninge ved, at de her i Danmark kan få ly for forfølgelse, krig og ødelæggelse. Men de kan ikke få varigt ophold, de bliver ikke en del af Danmark, vores land er ikke en ny, varig destination for dem.

Målet er, at de mennesker som ikke reelt er på flugt, men udnytter flygtningesituationen til at finde et bedre sted at bo, ikke vil søge til Damark.

Politisk superweekend: Det kan du forvente

Støtte til nærområderne
Udover at forslå en ny, stram asylpolitik, vil Kristian Thulesen Dahl sende flere penge til nærområderne, og altså hjælpe flygtninge der, hvor de fleste stadig er.

- Dét vil understrege, at vi mener det alvorligt. Det vil vise, at når vi ændrer forholdene for folk, der kommer hertil – stopper med at integrere og i stedet hjælper midlertidigt – ja så øger vi til gengæld markant støtten 7 til nærområderne, siger Thulesen Dahl og sender en hilsen til partier, der er går ind for mere åbne grænser:

- Enhedslisten, SF og de Radikale må slås med hinanden om, hvem der er den mest rene for Vorherre og hvem der hurtigst og mest effektivt kvæster Danmark socialt, politisk, kulturelt og økonomisk ved at slå armene ud og invitere alle herop – flygtninge og migranter i blandt. ”Kombardo”!, siger han og tilføjer:

- Mens de slås om det, foreslår jeg, at alle andre partier løser det her på en måde, der både sikrer Danmark og danskerne i fremtiden og effektivt hjælper flere af de mennesker, der er i nød.