Annonce:
Annonce:

Av: Staten må æde grum håndværkerregning

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) må gå til Folketinget med en håndværkerregning af de større

Håndværkerregningen for Flyvestation Skrydstrup bliver langt højere end ventet. / Foto: Anders Brohus
Håndværkerregningen for Flyvestation Skrydstrup bliver langt højere end ventet. / Foto: Anders Brohus
Annonce:
Følg Politik

Det er ikke kun helt almindelige danskere, der bliver ramt af en håndværkerregning, der pludseligt er endte meget større end forventet.

Forsvarsministeriet kan nu dele frustrationen efter, at udbygningen af Flyvestation Skrydstrup nu viser sig markant dyrere end forventet. Det i en grad, så man må gå til Folketingets Finansudvalg for at få god for regningen.

Det viser et aktstykke, der er forelagt udvalget.

Trecifret millionbeløb
Regningen kommer fra udbygningen af Flyvestation Skrydstrup, der skal have en ordentlig omgang for at kunne huse Danmarks 27 nye F35-kampfly.

Det projekt blev der i 2020 afsat 1084 millioner kroner til. Men det er altså ikke længere nok. Og derfor beder Forsvarsministeriet nu Folketinget om lov til at bruge yderligere 267 millioner kroner.

Dermed ser den samlede regning for nuværende ud til at løbe op i 1351 millioner kroner for udbygningen.

Annonce:

Tre gange av
Årsagerne til den markante prisstigning vil enhver amatør, der har kastet sig over et byggeprojekt i hjemmet kunne nikke genkende til.

Da budgettet blev lagt havde man ikke indhentet tilbud. Og da man så gjorde det, var de 40,6 millioner kroner højere end forventet.

Og så har der været 'ekstraordinære prisstigninger' på råvarer som stål, beton, isolering og træ. Ifølge aktstykket på grund af 'COVID-19, krigen i Ukraine, den høje inflation og markedssituationen i øvrigt'. Det giver en ekstraudgift på 106,6 millioner kroner.

Sidst kommer det, der martrer alle byggeprojekter fra et nyt køkken til altså en højt specialiseret flyvestation: 'Uforudsete udgifter'.

- Projektets høje kompleksitetsgrad, byggeriets størrelse samt klassifikationen af byggeriet har dels medført uforudsete udgifter til ekstraarbejder, dels medført et forventet behov for yderligere ekstraarbejder end oprindeligt forudsat, skriver Forsvarsministeriet.

De løber op i 87,2 millioner kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: