Avis: Central kilde angriber regerings terrorforklaring

Ifølge Politiken sår en central kilde nu tvivl om, at regeringen blev misinformeret af PET i terrorsag

(Foto: Carsten Bundgaard)
(Foto: Carsten Bundgaard)
Følg Politik

En kilde tæt på processen sår nu alvorlig tvivl om regeringens påstand om, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) og politimyndighederne pyntede på sandheden om bevogtningen af synagogen i Krystalgade inden attentaterne i februar, skriver Politiken.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) har forklaret, at PET eller politiet i forløbet efter terrorangrebet gav oplysninger til regeringen om, at synagogebevogtningen blev etableret umiddelbart efter første angreb på Krudttønden.

Men en central kilde, der ikke bliver navngivet af Politiken, oplyser nu til avisen, at en sådan type oplysning slet ikke blev givet til regeringen.

Kilden fortæller, at det ikke på noget tidspunkt på møderne mellem de relevante myndigheders topfigurer og regeringen blev nævnt, at bevogtningen ved synagogen blev etableret øjeblikkeligt.

Møder af den type finder sted i regi af regeringens Sikkerhedsudvalg, der er underlagt streng fortrolighed.

Mette Frederiksen har ellers i denne uge kritiseret, at PET tilsyneladende gav et forkert billede af, hvornår overvågningen af synagogen blev sat i værk.

En misinformation, som kunne forklare, hvad der fik statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til fejlagtigt at hævde, at sikkerheden "øjeblikkeligt" efter terrorangrebet ved Krudttønden blev øget ved synagogen, selvom der i virkeligheden gik tæt på fire timer.

Mette Frederiksens kritik kom på et pressemøde kort efter, at PET-chef Jens Madsen var blevet forflyttet til anden tjeneste.

Politiken har forholdt oplysningerne til både Statsministeriet og Justitsministeriet, der ikke har ville kommentere sagen.

Justitsministeriet henviser til udtalelser på Frederiksens pressemøde, hvor hun sagde, at der blev tegnet et "forkert billede".

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+