B. Olsen trodser LA-minister: Jeg fortsætter med Uber

Joachim B. Olsen (LA) vil fortsat køre med Uber, mens LA's transportminister afviser en tur med det omstridte selskab

Joachim B. Olsen stopper kun med Uber, hvis der kommer en ny lov, og Uber ikke tilpasser sig. Foto: Philip Davali.
Joachim B. Olsen stopper kun med Uber, hvis der kommer en ny lov, og Uber ikke tilpasser sig. Foto: Philip Davali.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil ikke tage en tur med Uber lige nu, men det vil Liberal Alliances finansordfører blæse på.

Joachim B. Olsen vil fortsætte med at være Uber-passager, selvom regeringen nu kræver, at det omstridte selskab tilpasser sig nye krav eller forsvinder.

- Jeg har tænkt mig at fortsætte med at køre med Uber som passager, siger Joachim B. Olsen til Ekstra Bladet.

Uber skal ændre deres virksomhed, hvis de vil fortsætte med at køre i Danmark. Foto: Joachim Adrian. Dansk politik Ole Birk: Jeg har kørt med Uber, men..

Den tidligere kuglestøder har hele tiden talt godt om Uber, som fagforeninger og en række partier på Christiansborg kalder piratkørsel, der underminerer almindelige taxachaufførers levebrød.

Regeringen har nu fremlagt et forslag til en ny taxilov. Det omstridte selskab Uber kan ikke køre under den nye taxilov, hvis det står til regeringen.

Derfor må Uber ændre den måde, som deres virksomhed kører på, hvis selskabet skal have en fremtid i Danmark, oplyser transportminister Ole Birk Olesen på et pressemøde.

'Regeringen vil ikke lovliggøre Uber, sådan som Uber kører i dag', skriver regeringen i et nyt udspil til en taxilov.

- Før jeg blev transportminister har jeg prøvet at køre med Uber. Men ikke særligt mange gange, og jeg vil ikke gøre det længere, fortæller ministeren til Ekstra Bladet.

Regeringen lægger op til omfattende liberalisering af taxiloven, men samtidig skal vi væk fra et Wild-West-marked med Uber, som det kører i dag. Foto: Linda Johansen. Dansk politik Ole Birk: Uber skal ikke gøres lovlig

- Din partifælle er transportminister, og han siger, at Uber kun kan køre i Danmark, hvis de tilpasser sig. Hvorfor venter du ikke på, at de tilpasser sig?

- Det er jo ikke ulovligt at være passager i en Uber. Derudover så er der nu et godt forslag til en ny regulering, som jeg forholder mig til som et medlem af Liberal Alliance, siger Joachim B. Olsen.

- Regeringen har en hensigt med Uber, men by passer du ikke den, når Uber endnu ikke har tilpasset sig?

- Nej, det mener jeg bestemt ikke.

- Den nye transportminister siger, at han har kørt med Uber før, men at han ikke vil gøre det igen, før de har tilpasset sig en ny lov. Hvorfor følger du ikke det eksempel?

- Jeg er jo ikke bundet af, hvad regeringen gør. Ole Birk sidder i regering, og han har sin linje, og den er fin. Jeg forholder mig til, at jeg ikke bryder loven.

- Burde du ikke som medlem af Liberal Alliance bakker op om regeringen?

- Vi har i dag en lovgivning, som er fuldstændig gammeldags, så nye koncepter som Uber ikke kan være der. Nu lægger man op til en ny regulering, der gør, at Uber godt kan være der, hvis de tilpasser sig. Det, synes jeg, er godt.

- Forskellen på i går og i dag er vel, at regeringen er kommet med udspil, som kræver, at Uber tilpasser sig?

- Hvis der kommer en ny lov, og Uber så ikke tilpasser sig, så vil jeg ikke køre med dem, siger Joachim B. Olsen.

Landsretten stadfæstede for nylig en dom fra byretten, der havde dømt en Uber-chauffør for piratkørsel. Så skal chaufføren betale en bøde på 6000 kroner.

Fem andre Uber-chauffører venter på at få afgjort lignende sager.

681 kommentarer
Vis kommentarer