Annonce:
Annonce:

Bag facaden er DF sovset ind i EU

Tidl. generalsekretær for MELD er tæt på DF's folk i Bruxelles.. Læs Morten Messerschmidts forklaring under artiklen

Morten Messerschmidt kan ikke se problmer i, at flere af DF's folk i Bruxelles er garvede EU-rotter, med nært kendskab til det omstridte parti, MELD. (Foto: Polfoto)
Morten Messerschmidt kan ikke se problmer i, at flere af DF's folk i Bruxelles er garvede EU-rotter, med nært kendskab til det omstridte parti, MELD. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkeparti er valgt på en benhård kurs mod EU’s bureaukrati.

Men DF er alligevel i dag sovset ind i det enorme apparat af embedsfolk og bureaukrater, som befolker korridorerne i Bruxelles.

Det viser en gennemgang af DF’s EU-embedsværk.

I lyset af den seneste uges store negative fokus på Dansk Folkepartis mulig misbrug af EU-midler, er det især bemærkelsesværdigt, at DF er knyttet til mindste fire personer, som har forbindelse til partiet MELD. Det er støttekroner fra netop MELD, der er blevet genstand for en undersøgelse.

Første figur i netværket er præsidenten i MELD’s fond, FELD, Fiorello Provera.

Han og Morten Messerschmidt var indtil 2014 gode kolleger i parlaments-gruppen EFD, som DF var medlem af indtil EP-valget i maj 2014.

– Vi har arbejdet sammen på en lang række sager, oplyser Messerschmidt.

Annonce:

Flere kasketter
Den anden person i netværket med tilknytning til MELD hedder Juan Manuel Ghersinich. Indtil årsskiftet var han ifølge Messerschmidt ansat som generalsekretær i MELD.

Det var således Juan Manuel, der orienterede Jørn Dohrmann om økonomien i MELD på et møde, som Morten Messerschmidt senere har kritiseret Rikke Karlsson for ikke at møde op til.

Juan Manuel er i dag ansat i ECR, den konservative gruppe som DF sidder i i dag. Det er dog især Anders Vistisen, medlem af parlamentet for DF, der ser meget til den tyske altmuligmand.

Tulle krævede alt frem i Løkke-sag: Blåstempler lukket Messerschmidt

Mere støtte til DF-togt: Europa-nævn kræver redegørelse

Hans Engell: Ja-jubel over Messerschmidt

Tæt samarbejde
En af FELD-præsident Fiorellos Proveras tidligere medarbejdere hedder Masimiliano Rizzo. Han arbejder i dag tæt sammen med DF’s Jørn Dohrmann. Italieneren er ansat af ECR, men Max – det bliver han kaldt – arbejder altså i høj grad for DF’s ældste repræsentant i Bruxelles.

Annonce:

Endelig er juristen Christophe Beaudouin med i netværket. Han arbejdede tidligere sammen med en række MELD-medlemmer i DF’s tidligere gruppe, EFD. Efter valget i 2014 blev han hevet med ind i ECR-gruppen som politisk rådgiver. Han var indtil for nyligt Rikke Karlssons nære kollega.

Tavse medarbejdere
Ekstra Bladet har gennem ECR forelagt oplysningerne for de sidstnævnte medarbejderne. De ønskede ikke at udtale sig til citat. MELD’s præsident, Provera, har ikke svaret trods flere henvendelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: