Bagmandspolitiet: Vi kigger også på heste

Svindelsagen: Bagmandspolitiet undersøger, om der kan beslaglægges værdier i hestemiljøet 

Her ses Samina med sin mor Britta Nielsen, da de køber et føl til 175.000 kr. i 2007.  FOTO: RIDEHESTEN.COM
Her ses Samina med sin mor Britta Nielsen, da de køber et føl til 175.000 kr. i 2007. FOTO: RIDEHESTEN.COM
Følg Politik

Britta Nielsen og datteren Samina Hayat har brugt et stort tocifret millionbeløb på heste - og Bagmandspolitiet (SØIK) er lige nu ved at undersøge, om nogle af de kostbare heste kan opspores for at skaffe nogle af de 111 mio. kr tilbage til statskassen, som Britta Nielsen menes at have svindlet for.

Som Ekstra Bladet kunne fortælle i dag, fredag, så har Samina erkendt, at hendes mor, Britta, har finansieret hendes rideeventyr i Tyskland og Holland, hvilket inkluderer overførsler på cirka 18 mio. kr. til hendes hollandske selskab samt køb og salg af 60 konkurrenceheste. Heraf har den dyreste kostet over to mio. kr.

Brittas datter indrømmer: Hest kostede 2,2 mio. kr.

De heste har SØIK også i kikkerten. Anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, oplyser til Ekstra Bladet, at SØIK dog endnu ikke har beslaglagt heste.

- Vi har stor erfaring i at opspore og sikre værdier fra udbyttet af økonomisk kriminalitet. Vi bruger i denne sag naturligvis mange efterforskningskræfter på at finde og sikre eventuelle værdier herunder også, hvis der skulle være tale om kostbare heste. Men hvor og hvordan det præcist foregår – det kan vi ikke komme ind på nu.

- Helt generelt vurderer vi, om det kan betale sig at forsøge at få beslaglagt et aktiv ud fra de samlede omkostninger ved manøvren. Indtil videre har vi imidlertid ikke beslaglagt heste, men vi udelukker selvfølgelig ikke noget i vores videre efterforskning, siger han.

Brittas døtre står frem: Kan godt forstå det virker ekstremt

- Synes I ikke, det var mærkeligt, at hun brugte så mange penge? Hør søstrenes svar her. (Video: Discovery Networks Danmark)

Udover at have postet tocifrede millionbeløb i datterens firma har Britta Nielsen også - ifølge Bagmandspolitiet - i 2012 overført fem millioner kroner til en privatkonto og til sin erhvervsvirksomhed 'Stutteri Hayat', hvor der også er købt rideheste og flere kostbare hestetransportbiler.

31-årige Samina Hayat er ligesom sin søster og bror sigtet for groft hæleri, hvilket kan give seks års fængsel.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind