Ballade fra dag 0: Tulle hælder Samuelsen ned af brættet

Undsiger Samuelsen: Der er ikke lavet aftaler om topskattelettelser, siger Kristian Thulesen Dahl

Allerede inden V-regeringen officielt er trådt til, er der ballade og uro i det parlamentartiske grundlag.

Der er nemlig ikke lavet nogen som helst aftale om topskattelettelser, hvis man spørger Kristian Thulesen Dahl. Det står i klar modsætning til, hvad Anders Samuelsen efter det afsluttende møde mellem de fire borgerlige partiledere i går sagde: At det kommende regeringsgrundlag vil indeholde de mest ambitiøse topskattelettelser nogensinde.

Løkke skal ikke vænne sig for meget til ministerbilen. Ifølge Hans Engell kan hans tid i statsministeriet bliver særdeles begrænset (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Engell om Løkkes V-regering: Overlever kun halvandet år

Men det bliver altså uden hjælp fra DF, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Der er bestemt ikke indgået forhåndsaftaler om noget, heller ikke topskatten. Dansk Folkeparti er ikke gået til valg på at afskaffe topskatten, tværtimod er vi gået til valg på, at hvis der bliver penge til at lette skatten, så skal det foregå i bunden. Det står vi fast på, siger DF-formanden til TV 2.

- At Liberal Alliance så har gjort det klart i forhandlingerne, at de vil sætte pris på nogle formuleringer om det her, det er jo fint for dem. Men det er jo ikke det samme, som at der er i Folketinget vil være et flertal for at gennemføre det, siger Kristian Thulesen Dahl.

Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance fik gode valg med hhv. 37 og 13 mandater.

289 kommentarer
Vis kommentarer